Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 17 Ocak 2018, Çarşamba 09:17 tarihinde eklendi. 1149 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Vali Çiftçi Lüleburgaz’daki köyleri ziyaret etti

Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, Lüleburgaz’a bağlı Alacaoğlu, Düğüncübaşı ve Oklalı Köylerini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi.
Vali Çiftçi Lüleburgaz’daki köyleri ziyaret etti

Vali Çiftçi’ye köy ziyaretleri esnasında Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ziya Eser, İl Sağlık Müdürü Dr. Çiğdem Cerit, İlçe Sağlık Müdürü Önder Porsuk, Lüleburgaz İlçe Tarım Müdürü Abuzer Sağdıç, Lüleburgaz İlçe Milli Eğitim Müdürü Nedim Çetin, Vakıf Müdürü Gürkan Gülen katıldı.

Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi vatandaşların isteklerini, arzularını, şikâyetlerini dinlemek ve daha hızlı hizmet sunmak amacıyla vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor. Vali Çiftçi bu kapsamda Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya ile birlikte 16 Ocak Salı günü Lüleburgaz’a bağlı Alacaoğlu, Düğüncübaşı ve Oklalı Köylerini ziyaret etti.

Alacaoğlu Köylüsü yollarından şikâyetçi

Alacaoğlu Köy Muhtarı İbrahim Savaşçı Vali Çiftçi’ye köy sorunları hakkında bilgi verdi. Köy halkı, yollarının bozukluğundan şikâyetçi olurken Vali Çiftçi, Trakya halkının çocuk yapmadığını,  köy halkına nüfusun artması gerektiğini vurguladı. Bazı hizmetler için nüfusun artması gerektiğini söyledi. Kırklareli’nin merkezinde çarşı olmadığı için insanların kaçtığını belirten Vali Çiftçi ‘biz bile Lüleburgaz ilçe olmasına rağmen buraya gezmeye geliyoruz çünkü İl Merkezimizde çarşı yok” dedi. Alacaoğlu Köyü sakinlerinden bir amca ise2ben 60 yaşındayım nasıl olacak bu iş?” deyince Vali “Sana demedik, genel anlamda nüfusun arması gerektiğin söylüyoruz” dedi. 

Vali Çiftçi, hayvancılığın meslek olması gerektiğini de belirerek, “Hayvancılık Meslek olmalı, desteklenmeli, profesyonelce yapılmalıdır. Bu konuda bir projemiz var. Devlet hayvancılıkla uğraşan çiftçilere 40 hayvan verecek, ahırına kadar yapacak diye çalışma yapıyoruz ama olur olmaz ilerleyen zamanda göreceğiz” dedi.

Düğüncübaşı halkı da yolların yapılmasını istedi

Köy ziyaretlerinin ikinci durağı Düğüncübaşı Köyü oldu. Köy Muhtarı Fikret İlhan ve köy halkı tarafından karşılanan Vali Çiftçi ve beraberindeki heyete köy hakkında bilgiler verildi.

Köy halkı özellikle ağır tonajlı kamyonların kum ocaklarından malzeme çekerken yolları mahvettiğini belirtti. Vali Beyin geleceği için greyderlerin bıçak attığını onun haricinde hizmet alamadıklarını belirttiler. Köyün kanalizasyonunun dereye akıtıldığı ve yapılan biyolojik arıtmanın çalışmadığı belirtildi.

Oklalı Köylüsü Amatör Spor Kulüpleri için yardım istedi

Ziyaretlerin son durağı Oklalı Köyü oldu. Muhtar Celalettin Aygün özellikle Oklalı –Sinanlı arasındaki 1,5 km’lik yolun çok kötü durumda olduğunu ve buranın yapılmasının iyi olacağını söyledi. Amatör spor kulübü Düğüncübaşı Spor için gençler Validen yardım talep etti. Üç köy ziyareti gerçekleştiren Vali daha sonra Lüleburgaz’dan ayrıldı.

Gökhan KAN

 

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek