Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 14 Ocak 2019, Pazartesi 09:28 tarihinde eklendi. 839 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Simülasyon aracı ile emniyet kemeri eğitimi verildi

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün “Emniyet Kemeri Simülatörü” 12-13 Ocak 2019 tarihlerinde Lüleburgaz Kongre Meydanına geldi.
Simülasyon aracı ile emniyet kemeri eğitimi verildi  

Trafik Eğitim Araştırma Dairesi Başkanlığı envanterinde bulunan “Emniyet Kemeri Simülatörü” Lüleburgaz’da 12-13 Ocak 2019 tarihlerinde uzman personel ile birlikte eğitim faaliyetlerinde bulundu. 12 Ocak Cumartesi günü gerçekleştirilen eğitim programına Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya, Lüleburgaz Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Sami Saçkan ve İlçe Emniyet Müdürü Ali Koca katıldı.

Kongre Meydanı’nda verilen eğitimlerde 5-10 km gerçek hızla takla atan aracın içerisine giren vatandaşlar takla anında emniyet kemerinin önemini gerçek bir simülasyon aracıyla öğrendiler. Kaymakam Kaya ve Başsavcı Saçkan’da simülasyon aracına binerek eğitimi uygulamalı olarak gerçekleştirdiler.

Eğitimler, Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesinde görevli Komiser Yardımcısı Tolga Saz ile Polis Memuru Tansel Sivrikaya tarafından verildi. Komiser Yardımcısı Tolga Saz, yaptığı açıklamada “5-10 km gerçek zamanlı hızla takla atan bir aracı simüle eden simülasyon aracımız kaza esnasında emniyet kemerinin işleyişini göstermektedir. Vatandaşlarımız, simülasyon aracımızın içerisine girerek emniyet kemerini klipse taktıktan sonra yapacakları işlemleri uygulamalı olarak gördüler. Kemer ayarlamalarını yapmamaları durumunda kaza anında başlarına neler gelebileceği anlatıldı.” şeklinde konuştu.

Hafta sonu boyunca Kongre Meydanında kalan Emniyet Kemeri Simülatör Aracı, özellikle çocuklar tarafından büyük ilgi görürken, vatandaşlar bu tarz uygulamalı eğitimlerin çok yararlı olduğunu belirtti.

Cüneyt ÜNLÜSOY

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek