Ovacık Köyünde Yaprak Leyleğe Yuva
İl İdare Şube Başkanları Toplantısı gerçekleşti
EĞİTİMDE ŞİDDET YASASI ÇIKARILSIN!
Kırklareli Belediye Meclisi gelecek hibelere hayır dedi
Bu haber 16 Mart 2019, Cumartesi 09:13 tarihinde eklendi. 921 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Parkın açılışı doğum gününde gerçekleşti

Lüleburgaz Belediyesi tarafından bisiklet yılı ilan edilen 2017 yılında bisikletiyle geçirdiği kaza sonucunda yaşamını yitiren Sinan Atakan Yavuz’un adı verilen parkın açılışı gerçekleşti.
Parkın açılışı doğum gününde gerçekleşti  

Lüleburgaz Belediyesi tarafından temalı yıllar kapsamında bisiklet yılı ilan edilen 2017 yılında bisikletiyle karşıdan karşıya geçerken TIR çarpması sonucu 13 yaşında hayatını kaybeden Sinan Atakan Yavuz’un adı evinin karşısındaki Aydın Yuvam Kent Parkı’na verilmişti. Lüleburgaz Belediyesi tarafından hazırlanan parkın açılışı Sinan Atakan’ın doğum günü olan 15 Mart 2019 cuma günü geniş bir katılımla gerçekleşti. Açılışa CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, Petrol-İş Sendikası Genel Mali Sekreteri Turgut Düşova, siyasi parti temsilcileri ve birçok vatandaş katıldı.

Program Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, Lüleburgaz Bisiklet Motosiklet Gençlik Spor Kulübü Derneği ve Hedef Doğa Sporları bisikletçilerinin Kongre Meydanı’ndan parkın bulunduğu alana bisiklet sürmesiyle başladı.

Parkın açılışında konuşma yapan Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli “ Bugün bizim için güzel ama zor bir gün. Sevgili Sinan Atakan Yavuz’un, rahmete kavuşan Sinan Atakan Yavuz’un bugün doğum günü. Onu 2016 yılında elim bir trafik kazasında kaybetmiştik. Bisiklet yılıydı. Ne kadar da önemli olduğunu anladık. Güvenli bisiklet kullanmanın, doğru bisiklet kullanmanın ne kadar önemli olduğunu, altyapımızın eksik olduğunu anladık. Neler yapmamız gerektiğini bize gösterdi. O günden bu yana bugün hala aynı çalışma azmiyle çalışıyoruz. Lüleburgaz’ın altyapısını bisiklet kullanmaya uygun hale getirmek ve bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Ben bu farkındalığını yaratmasında bize vesile olan gönül insanı, toplumsal duyarlılığı son derece fazla olan sevgili Gönül Çelik’e ve Şevki Vural’a çok teşekkür ediyorum. Siyasiler ve Lüleburgaz’ı sevenler olarak ta buradayız ve söz veriyoruz hep birlikte Lüleburgaz’a çevre yolunu hep birlikte kazandıracağız ve kentimizin yolları bisiklet kullanımı için çok daha güvenli hale gelecek. “ ifadelerini kullandı.

Açılışta konuşma yapan CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan ise “ 3 yıl önce elim bir trafik kazasında, aslında bir cinayet desek daha doğru olur kaybettik kardeşimizi. Şehir trafiğinde artık bisikletin önemli bir yeri var. Avrupa’da bisikletler yayadan bile daha öncelikli. En büyük kötülük şehirlerarası yolun şehir içinden geçmesi. Bu konuda defalarca önerge verdim. E-5 karayolunda Lüleburgaz’dan başka çevre yolu olmayan yer yok. Hepimizin başı sağolsun.” sözleriyle konuşmasını noktaladı.

Açılışta Sinan Atakan’ın annesi Aynur Yavuz, gözyaşlarını tutamayarak Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli’ye, Lüleburgaz Belediyesi’ne ve katılım gösteren vatandaşlara teşekkür etti.

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek