• İstanbul17 °C
  • Ankara20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
DOĞAYI VE YEŞİLİ KORUYORUZ
26 Haziran 2020 Cuma 16:47

DOĞAYI VE YEŞİLİ KORUYORUZ

Seydişehir Belediyesi yeşili ve doğayı koruyabilmek için çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

 

Belediye Başkanı Mehmet Tutal, gelecek nesillere daha temiz ve sağlıklı bir çevre bırakmak için yeşili koruyacaklarını kaydetti.

 

Ekolojik dengenin bozulması ile birlikte çevresel değerlerinde kaybolmaya yüz tuttuğunu kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal; “ gelecek nesillerimize yeşil bir çevre bırakmak için doğaya ihanet etmeden, yeşili korumalıyız. Temel ihtiyaçlarımızdan olan hava, su ve toprak kirlenmesinin başlıca nedeni biz insanoğluyuz. Bu nedenle bizlere çok büyük görev ve sorumluluk düşmekte” dedi.

 

Yaşanabilir ve sürdürülebilir bir çevre için duyarlı olmak gerektiğini altını çizen Başkan Tutal;” sıfır Atık Projesi ve çevre temizliği ile Konya’nın ilçeleri arasında ilk sıralarda yer alıyoruz. Çevre için sağlık ve oksijen depolama alanları, yeni park, bahçe, oyun alanları, mesire ve piknik alanlarımızı oluşturmaya devam ediyoruz. Pandemi sürecinde insanların evlerinde kalmaları ile birlikte ilçemizdeki mesire alanlarımız yeniden hayat buldu. Benim hemşehrilerimden istirhamım yeşili ve doğayı korumaları. Belediye olarak biz yeşil alanlarımızda gerekli çevre düzenlemesi ve bakımı noktasında gerekli hassasiyeti gösteriyoruz. Çevre bilinci her ferdin kendi kazanması gereken bir eğitimdir. Çünkü insan doğadan ve tabiattan uzaklaştıkça kendine de yabancılaşıyor ” dedi.

Bu haber toplam 859 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim