Murat Mahir Altan, Ekosiyaset bildirgesini imzaladı
500 yıllık camiinin kurşun plakaları yine çalındı
“LÜLEBURGAZ’DA ATAMAYI İL BAŞKANLIĞI MI İSTEDİ?”
“Hayvan sever başkan adayı Serhat Paksoy”
Bu haber 19 Ağustos 2019, Pazartesi 09:21 tarihinde eklendi. 1102 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgazlı Aktivist Hakan Dedeoğlu; “Kıyıköy Ormanları’ndan ağaç kırımı devam ediyor”

Lüleburgaz TEMA eski Gönüllü Temsilcisi Aktivist Hakan Dedeoğlu, Kurban Bayramı’nın bitmesinin ardından soluğu Kıyıköy’de aldı.
Lüleburgazlı Aktivist Hakan Dedeoğlu;  “Kıyıköy Ormanları’ndan ağaç kırımı devam ediyor”  

Burada Rusya doğalgazını Avrupa'ya bağlayacak Türk Akımı projesinin Kıyıköy'den geçen hattında kesilen ağaçları bölge halkı ile birlikte inceleyen Hakan Dedeoğlu, ÇED Raporu’nda söylenenden daha fazla ağaç kesildiğini söyledi.

 

Kıyıköy’de kesilen ağaç sayısının 2 milyonun üzerinde olduğunu belirten Hakan Dedeoğu, bunun Kaz Dağları’nda kesilen ağaçların en az 10 katı olduğunu belirtti.

 

Kıyıköy Ağaç Kesme Kooperatifi Başkanı Samet Ayan’da konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada; “ÇED Raporu’nda hattın geçeceği alanın genişliği 26,5 metre olarak belirtildi. Ancak bu rapora uyulmadı.  Söz verildiği gibi 26,5 metre olmayan genişlik yer yer 80-80 metre, 150 metre bazı yerlerde  200 metreye kadar çıktı. Bu genişlik yapılırken de faaliyetten kaçma için ağaçları kesmiyorlar. Direk ağaçların üzerine moloz döküyorlar.” Dedi.

 

 

Kıyıköy’de yaşanan bu olaylarla ilgili olarak açıklama yapan Lüleburgaz  TEMA Vakfı eski Gönüllü Temsilcisi Aktivist Hakan Dedeoğlu, "Kıyıköy’ de  acayip bir katliam var. Çok acı bir durum. Ben 1 milyon 650 bin ağacın kesildiğini zannediyordum ama Ağaç Kesme Kooperatifi Başkanı Samet Ayan 2 milyondan fazla ağacın kesildiğini söyledi. Projeyi incelerseniz orada 1 milyon 650 bin lafları geçiyor. ÇED raporunda resmiyet 26.5 metre genişliği üzerinden geçiyor. Fakat oradaki genişliği en az 5 metre olan iş makinelerini yan yana koyduğunuzda 13-14 tane iş makinesi alana sığabiliyor. En dar yerleri 30-35 metre. Tüm ülkenin hatta dünyanın dikkatini çeken Kaz Dağları gerçekten çok önemli büyük bir katliamdır. Gerek yer üstü gerekse yeraltı noktasında ne yazık ki yabancılara kurban verilmiştir. Dolayısıyla bunun o noktasal anlamda gözden geçirilmesi gerekmektedir. Diğer taraftan 15 Ağustos’ta yaptığım Kıyıköy ziyaretimde gözlemlediğim kadarıyla müthiş bir talan olgusu görülüyor. Sürekli toprak ormana boca ediliyor. Burada orman kırılıyor. Bir ağacı kesersen, budarsan tekrar fışkırır. Hatta yangında bile yandığı zaman yeniden çıkar. Ancak burada ormanı kırıyorlar. Toprakla ağacı kırıp üstünü örtüyorlar. Burada enterasan bir çarpıklık olduğunu gözlemledim. İnsanlar malına sahip çıkamıyor. Ağaç Kesme Kooperatifi Başkanı orada bana kesilen alanları gösterip, bir yerden sonra ağaç kesmeyi bıraktıklarını söyledi. Neden diye sorduğumda projenin dışına çıktıkları için durduklarını söyledi. Devlet millet demektir. Millet devlet olduğunun farkında olarak hareket etmelidir. Milleti yani devleti idare eden iktidar ve onun altındaki kolluk kuvvetlerine kadar herkesin devlete uygun hareket etmesi gerekmektedir. Aksi takdirde bundan herkes zarar görecektir." Diyerek durumu özetledi.

 

Ertan BAYER

 

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek