Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 28 Mart 2017, Salı 09:15 tarihinde eklendi. 946 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Hoş geldin Bahar!

Lüleburgaz Kent Konseyi, 26 Mart Pazar günü Gençlik Parkı’nda düzenlenen “Mart Dokuzu” etkinliğinde baharın gelişini kutladı.
Hoş geldin Bahar!

Lüleburgaz Belediyesi Kent Konseyi tarafından, “Mart Dokuzu” etkinliği Lüleburgaz Gençlik Parkı’nda davullarla, oyunlarla, birbirinden renkli gösterilerle gerçekleştirildi.

Yoğun bir katılımın olduğu etkinliğe, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak’ta katıldı.

Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak ve Kent Konseyi Başkanı Aysel Tan’ın konuşmalarının ardından Kent Konseyi’nin davul gösterisi,  halk oyunları, mandolin grubunun konseri ile kutlanan Mart Dokuzu etkinliği, izcilerin gösterisinin ardından sona erdi.    

 Mart Dokuzu nedir?

 Bahar bayramı gibi de adlandırabileceğimizi görürüz. Diriliş mevsimi olan bahar, toplumların düşünce sistemlerinde önemli bir yere sahiptir. Bu yüzden baharın gelişi birçok toplumun örf ve geleneklerinde farklı anlamlar kazanmış ve değişik etkinliklerle kutlanmıştır.
Türklerin hayatında ise bahar, çok daha farklı anlamlara sahiptir. Toprağı ‘’ana’’ bilen Türkler, toprağın dirilişini kendi dirilişi olarak algılamış, baharın yaradılışın gerçekleştiği gün olduğuna inanmıştır. Ergenekon’dan çıkış baharda gerçekleşmiş, bu yüzden baharın başlangıcı Türk devlet ve millet hayatında önemli bir yer tutmuştur. Eski Türk takviminde ( On İki Hayvanlı Takvim) yılbaşı olarak kabul edilen Mart Dokuzu, günümüzde kullandığımız takvimde 21 Mart’a tekabül eder. )

Uğur PİRPOR

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek