Diplomatik Heyet Ticaret Ve Sanayi Odasını Ziyaret Etti

2017-08-21 05:23:31

Diplomatik Heyet Ticaret Ve Sanayi Odasını Ziyaret Etti

İngiltere, İrlanda ve Avustralya Büyükelçiliklerinde ikinci ve üçüncü kâtip düzeyinde görevli diplomatlar,  Artvin Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ettiler.

Ankara İngiltere Büyükelçiliği İkinci Kâtip Alfred Le Prevost, Avustralya Büyükelçiliği Üçüncü Kâtip Andrew Cooper ve İrlanda Büyükelçiliği İkinci Kâtip Conor Prasad, resmi temaslarda bulunmak üzere geldikleri Artvin’de Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti.

Ankara dışında ekonomik, sosyal-siyasal gelişmeleri daha iyi anlamak ve Gürcistan ile ticaret konularında bilgi almak için karışık diplomatik temsilciler olarak, çeşitli bölgeleri ziyaret eden heyet, Artvin’de devlet kurumları, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarıyla görüşmeleri kapsamında Ticaret ve Sanayi Odasını da ziyaret ederek bilgi aldılar.  

Diplomatik heyet,  Oda Meclis Kurulu Başkanı Naci Akın, Meclis Üyesi Erhan Gazihan ve Genel Sekreter Yüksel Çoruh tarafından meclis toplantı salonunda kabul edildi. Sohbet formunda gerçekleşen toplantıda, genel ekonomik konular ve Artvin’in sosyo-ekonomik yapısı konuşuldu.

Toplantı sonrası kısa bir açıklama yapan Meclis Başkanı Naci Akın, gelen heyetin toplantıdan memnun ayrıldığını belirterek; “Elimizdeki veriler doğrultusunda gelen heyete Artvin’in ekonomik ve sosyal yaşamı hakkında çeşitli bilgiler paylaştık.  Özellikle Artvin’in turizm değerlerini ve çağdaş bir demokrasi anlayışının olduğunu vurguladığımız toplantıda, Ülkemizin ve İngiltere’nin Avrupa Birliği ilişkileri üzerine de görüş alışverişinde bulunduk” dedi.   


Serhad Artvin Gazetesi © 2012 Tüm Hakları Saklıdır.
İnönü Caddesi. Karahan İşhanı No:16/A - ARTVİN -- Tel :0(466) 212 11 29 - Faks: 0(466) 212 38 84 - E-Posta: osengun{at}hotmail.com