Artvin TSO’da ‘Nefes Kredisi’ seferberliği

2020-05-01 17:29:50

Artvin TSO’da ‘Nefes Kredisi’ seferberliği

Artvin Ticaret ve Sanayi Odası ile Denizbank Artvin Şubesi arasında ‘Nefes Kredisi’ için bir araya geldi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde, gerçekleştirilecek yeni Nefes Kredisine Artvin’de katıldı. Covid-19 salgını sebebiyle ekonomik sıkıntı yaşayan üyelerine finansman desteği sağlamak adına TOBB ve Denizbank tarafından imzalan protokolün ardından ARTSO Yönetim Kurulu Başkanı Seçkin Kurt ve Denizbank Artvin Şube Müdürü Akan Sancar bir araya geldi. Artvin TSO’da yapılan görüşmeye Meclis Başkanı İrfan Yıldırım ve Oda Genel Sekreteri Yüksel Çoruh’ta eşlik etti.

Yıllık yüzde 7,5 brüt faizle 2020 yılı sonuna kadar anapara ve faiz ödemesiz, 2021 yılı 12 ay eşit taksitli geri ödemeli olarak toplam 20 ay vadeli olacak şekilde kullandırılacak kredi ile ilgili olarak açıklama yapan Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Seçkin Kurt, Koronovirüs (Covid-19) nedeniyle hassas günlerden geçtiğimiz bu dönemde, ülke ekonomisinde çok büyük paylara sahip olan, istihdam sağlayan, ihracat ve ithalat rakamlarının önemli bir bölümünü oluşturan KOBİ’lere nefes aldırmak adına, yeniden hazırlanan ‘Nefes Kredisi’ protokolü imzalandığını belirtti.

KOBİ’LER 2020 yılında Bankaya Uğramayacak 

Protokol kapsamında oda üyelerinin Denizbank’ şubemize başvuru yaparak kredi talebinde bulunabileceklerini ifade eden Başkan Seçkin Kurt, “Borsa üyeleri tarafından kullanılan kredi 2020 yılı sonuna kadar anapara ve faiz ödemesiz 2021 yılı 12 ay eşit taksitli geri ödenecektir. Kullanılan kredinin yıllık brüt faizi oranı yüzde 7,5 oranındadır. Kredinin yüzde 80’i hazine destekli KGF kefaleti kapsamında olacak. Daha fazla üyenin krediden yararlanabilmesi amacıyla kredi limiti azami 100 bin lira olarak belirlenmiş, bununla birlikte protokol çerçevesinde cirosu 3 milyon lira ve altında olan işletmeler azami 50 bin lira, cirosu 3 milyon lira ile 25 milyon lira arası olan işletmeler azami 100 bin lira kullanabilecektir” İfadelerini kullandı.

İlk Yardım Denizbank’tan

Başkan Seçkin Kurt, her zaman olduğu gibi ilk yardımın yine Denizbank’tan geldiğini ifade ederek şunları söyledi,” bu zor günlerde bir nefes kredisine yine ilk cevap Denizbank’tan geldi. Bu anlamda her daim KOBİ’lerin yanında oldukları için Denizbank ailesine teşekkürlerimiz sunuyorum” diye konuştu.

Denizbank Şube müdürü Akan Sancar, “ekonomimizi ayakta tutan, istihdamın, üretimin, ihracatın yükünü sırtlayan KOBİ’lerimizin yanındaki güç olmak amacıyla, piyasa faiz oranlarının altında gerçekleştirilen tüm projelerde hep ön safta yer aldık. KOBİ’lerimiz, Koronavirüs ile mücadelenin zirveye çıktığı bu hassas dönemde ülkemiz için büyük fedakarlıkta bulunarak kepenklerini gönüllü olarak kapattı. Birçok tezgah, dükkan, fabrika uzun süredir faaliyet gösteremiyor. Onlar üzerine düşeni yaptı, şimdi bu toprakların ürettikleri ile ekmeklerini kazanan bizler de; üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeliyiz” diye konuştu.

artso


Serhad Artvin Gazetesi © 2012 Tüm Hakları Saklıdır.
İnönü Caddesi. Karahan İşhanı No:16/A - ARTVİN -- Tel :0(466) 212 11 29 - Faks: 0(466) 212 38 84 - E-Posta: osengun{at}hotmail.com