23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Dolayısıyla Çelenk Sunumu Gerçekleşti

2020-04-23 17:44:17

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Dolayısıyla Çelenk Sunumu Gerçekleşti

Cumhuriyet Halk Partisi İl Örgütü tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Atatürk anıtına çelenk konuldu.

Çelenk sunma programına Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, CHP İl Başkan Vekili Yücel Aslan,  CHP Artvin Merkez İlçe Başkanı Olgun Gümrükçü, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Ayla Varan olmak üzere siyasi parti üyeleri programa katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başlayan programda ADD Başkanı Ayla Varan CHP İl Başkan Vekili Yücel Aslan’ın  Atatürk anıtının önüne çelenk sunmasıyla devam etti.

Koronavirüsle mücadele kapsamında sosyal izolasyona dikkat edilen programda Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin ve CHP Artvin Merkez İlçe Başkanı konuşma yaptı.

“Her yıl olduğu gibi bugün de sevincimiz heyecanımız yine doruklarda olmaktadır. Yalnız, bu yıl ki kutlamalarımız da milli şuurumuza yakışır bir şekilde heyecanı ve coşkusunu içimizde yaşıyor olsak bile koronavirüs illeti yüzünden çocuklarımız ve halkımızla el ele kol kola meydanlarda sokaklarda coşkuyla kutlayamadığımız, evlerimizden, pencerelerimizden, balkonlarımızdan, maskelerimizle sosyal mesafeye dikkat ederek bir şekilde kutluyor olmanın da ayrı bir hüznünü yaşıyoruz” diyen Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin yaptığı konuşmada sözlerini şöyle sürdürdü;

Ulusal Önerimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Cumhuriyeti’ni kurabilmek için silah arkadaşlarıyla birlikte çok büyük mücadeleler vermiştir. Bu mücadele neticesinde 23 Nisan 1920 tarihi milletimizin kendi egemenliğini eline aldığı hep birlikte tutsaklık zincirlerini kırdığı özgür iradesiyle tarihini yeniden yazmaya başladığı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulduğu çok anlamlı çok önemli bir gün olarak dünya tarihinde yerini almıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk bugünü sadece Türk çocuklarına değil dünya çocuklarına bayram olarak armağan eden dünyanın tek devlet adamı tek askeri ve tek lideridir. Mustafa Kemal Atatürk dünya çocuklarının gülen yüzü olmuş olmaya da halen devam etmektedir ve dünyada da ilelebet devam edeceğine inancım tamdır. Dünyadaki tek çocuk bayramı Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’dır. Eşsiz bayramın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluş yıldönümü olan 23 Nisan gününün kutlamasında ayrı bir önemi vardır. Bugün ‘ya İstiklal ya Ölüm’ diyerek gözünü kırpmadan emperyalizme karşı girdiği kurtuluş savaşından çıkan Türk milletinin destanı mazlum ve mağduriyet yaşayan milletlerin umudu olduğu gündür bugün. Bağımsızlığını dünyaya ilan ettiği ulusal egemenliğin kazandığı Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı akla, bilime, adalete, eşitliğe ve özgürlüğe dayalı hak ve hürriyetlerin tercih edildiği yeni demokratik sistemin kuruluşunun Türkiye ve dünya çocuklarına armağan edildiği gündür bugün. Birçok şeyin kıymeti kaybedilince anlaşılır ancak kıymet bilmek için kaybetmek de gerekmez. Ulusal egemenliğimizi ve hürriyetimizi kaybetmeden önce cumhuriyetimize ve kazanımlarımıza canımız pahasına sonsuza dek sahip çıktık, çıkacağız. Bundan sonra da çıkılması için canımız pahasına mücadele etmeye de devam edeceğiz.  Ulusal Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi mirasının bizlere yüklediği sorumlulukla Türkiye Büyük Millet Meclisini temsil ettiği milli egemenliğe demokrasiye hukukun üstünlüğüne her zaman sahip çıktık bundan sonra da var gücümüzle sahip çıkmaya da devam edeceğiz.

“ Birlik ve Beraberliğe En Çok İhtiyacımız Günleri Yaşıyoruz”

Koronavirüsle mücadelenin önemine değinerek, birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde birbirimize sosyal mesafe koyarak iletişim kurma zorunluluğunda olmamız hepimize bazı şeylerin kıymetini bilmemize neden olduğunu söyleyen Elçin, “Özgürce sokaklarda dolaşmamızın, sevdiklerimizle korkusuzca zaman geçirmenin, ettiğimiz sohbetlerin, düğünlerde atabarı oynamanın, cenazelerde acılarımızı paylaşarak taziyelerde bulunmamızın ne kadar önemli ve vazgeçilmez bir yaşam biçimi olduğunu daha çok anlamış oluyoruz, daha çok biliyoruz.  Bugünleri de ibretle tarihimize geçmiş oluyoruz.” şeklinde ifadelerine yer verdi.

Milletimizin bileğindeki prangalardan kurtulduğu milli egemenlik bayramımızı gönül isterdi ki hep birlikte kutlayalım. Ancak başımızda koronavirüs gibi bir bela var. Bu büyük günde coşkumuza gölge düşüren bu belayı da bundan 100 yıl önce olduğu gibi yine milletimizle hep birlikte yeneceğiz. Yine bağımsızlık türkülerini birlikte söyleyeceğiz diyen CHP Artvin Merkez İlçe Başkanı sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu zor günlerde evlerine çocuklarına hasret bizim için mücadele eden sağlık personelimize, emniyet teşkilatımıza ve tüm görünmez kahramanlarımıza sonsuz teşekkür ediyoruz. İnanıyorum ki bugün hepimiz coşku doluyuz… Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın coşkusunu yaşıyoruz… Bir ulusun yazgısının bir kişi tarafından değil, ulusun kendisi tarafından belirlendiği, ulusun kendi yolunu kendi çizdiği büyük bir devrimin sevincini yaşıyoruz. Tek önderimiz Atatürk'ün ve elbette bu büyük devrimde payı olan diğer kahramanların, egemenliği gerçek sahibi olan halka vermelerinin 100. Yılı'nı kutluyoruz. Onlar Kurtuluş Savaşı'ndan zaferle çıkmış bu ulusun, aydınlık bir yolda, aklın ve bilimin ışığında ilerleyeceğine, çağdaş dünyada hak ettiği yeri alacağına inanarak ve bu ulusa yakışanın bir kişiye kul köle olmak değil, kendi kendisinin efendisi olmak olduğunu düşünerek bunu yaptılar. Onlar inandılar ki, bu halk en nitelikli temsilcilerini ve yöneticilerini seçecek, barış, huzur ve refah içinde uygarca yaşayacak ve sizlere yani çocuklara, yani yarınlarımıza mutlu bir ülke bırakılacak. Ne var ki, bugün durup baktığımızda Çocuklarımıza gerçekten güzel bir gelecek sağlamak adına, yarınlarda çocukların bizden mutlu yaşaması için pek de bir şey yapabildiğimizi söylememiz oldukça zor. Ancak, yüreğimizi karartmaya gerek yok. Çünkü, çocuklardan umutluyuz. Her bir çocuğumuz fırçasını eline alacak ve bizim, bizden öncekilerin kirlettiği bu dünyayı, bu ülkeyi en güzel renklerle boyayacaklar. Unutmayın ki, çocuklar bu dünyanın gerçek sahipleri, onlar bu soylu geçmişimizi asırlarca dillerden dillere taşıyacak geleceğimizdir.”

Programda koronavirüsle mücadele kapsamında sosyal izolasyon göz önünde bulundurularak mesafeye dikkat edildi.  Her türlü sağlık ve güvenlik tedbirleri alındı.

 

 


Serhad Artvin Gazetesi © 2012 Tüm Hakları Saklıdır.
İnönü Caddesi. Karahan İşhanı No:16/A - ARTVİN -- Tel :0(466) 212 11 29 - Faks: 0(466) 212 38 84 - E-Posta: osengun{at}hotmail.com