Rıdvan Dilmen: "Türkiye bunu bilsin. Benim ömrüm yetmez"

Cem Ergün
26.04.2024 - 22:53 | Son Güncellenme: 27.04.2024 - 13:32

Trendyol Süper Lig'de Galatasaray, deplasmanda Adana Demirspor'u mağlup etmeyi başardı. Sarı-Kırmızılılar'ın performansını %100 Futbol'da Rıdvan Dilmen değerlendirdi.

Rıdvan Dilmen: "Türkiye bunu bilsin. Benim ömrüm yetmez"

AJANSSPOR HABER

Trendyol Süper Lig'in 34. haftasında Galatasaray, Adana Demirspor'u deplasmanda Hakim Ziyech, Kerem Demirbay ve Mauro Icardi'nin golleriyle 3-0 mağlup etmeyi başardı. Aslan, bu sonuçla puanını 93'e yükseltti ve 2. sıradaki Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını 1 maç fazlasıyla 7'ye çıkardı.

Sarı-Kırmızılı takımın Adana Demirspor karşısındaki galibiyetini ve oyuncuların performansını TV 8.5'ta yayınlanan %100 Futbol programında Rıdvan Dilmen değerlendirdi. İşte Dilmen'in sözleri...

"Antrenmana gidip bakacağım"

Rıdvan Dilmen, Galatasaraylı futbolcuların fizik kalitesine dikkat çekti ve Okan Buruk'un oyuncu değişikliklerini şu sözlerle değerlendirdi: "Merak ediyorum, antrenmanda fizik çalışması yapıyorlar mı diye gidip bakacağım. 'Rıdvan Dilmen sen ne anlatıyorsun' diyebilirler. Bu yıl çok kalburüstü oyuncuların, bazen oyundan çok oyuncunun ön plana çıktığını son aylarda görüyorum. Bu yanlış anlaşılmasın, teknik direktöre eleştiri anlamında söylemiyorum. Bu oyuncuları 45'te değil, 70'te çıkarmak hep dengedir. Şimdi Icardi'yi çıkarsan bir türlü, çıkarmasan bir türlü. Çıkarmadın o da ödüllendirildi."

Fernando Muslera ve Dries Mertens'e övgü

Galatasaray'ın kaptanı Fernando Muslera'nın başarısına dikkat çeken Rıdvan Dilmen, "Fenerbahçe'de Alex'in, Lefter'in ve şimdi de Eda Erdem'in heykeli dikiliyor. Allah rahmet eylesin ben Metin Oktay ile tanıştım ama Fernando Muslera 2011'de gelmiş ben böyle bir şey görmedim. Bu şampiyonlukların yüzde 60'ını Muslera'ya yazsak bir şey diyebilir misin?" ifadelerini kullandı.

Dilmen, Süper Lig'de son 6 maçta 2 gol ve 7 asistle yıldızlaşan Galatasaray'ın 10 numarası Dries Mertens'i ise şu sözlerle övdü: "Bir de geçenlerde Galatasaray'da 5 kişi sözleşme imzaladı. Orada bir kişi eksikti. Bak Erden Bey, Okan hoca, "Ben eksiktim" diyor. Kim diyor? Dries Mertens diyor. Ben muhtemelen bu hafta Mertens ile 1 sene daha sözleşme uzatacaklarını düşünüyorum. Muslera ve Mertens'in yaşlarının toplamı 75 yapıyor. Bu gerçekten çok değerli bir şey. "

"Türkiye bunu bilsin"

Galatasaray'ın ligdeki performansı ve şampiyonluk şansına da değinen Dilmen, "Galatasaray, trenle de gitse, uçakla da gitse, arabayla da gitse yeniyor. Galatasaray'ın Konyaspor maçını çok düşündüğünü sanmıyorum. Ben Konya'ya turistik geziye giderim diyordur. Tabii ki şampiyon gidecek olursa, kırılamayacak bir rekora geldi. Onu söyleyelim. Türkiye bunu bilsin. Benim ömrüm yetmez. Böyle puanlar hayal, mümkün olmayan puanlar. Kırılamayacak rekorlar." yorumunda bulundu.

"Saygısızlık kabul edilmesin ama"

Rıdvan Dilmen, sözlerine şöyle devam etti: "Galatasaray tek santrfor ile sezonu bitiyor. Saygısızlık kabul edilmesin ama Vinicius Galatasaray takımında oynayacak bir isim değil. Halil, Hatay'a gitti. Belki forvetten dönme Barış zaman zaman oynayabilir. Haftada bir-iki antrenman yapan bir santrforla şampiyon olmaya çok yakınsın. Rakibi Fenerbahçe'nin ilk 11'inde 15 kere oynamayan Batshuayi diye bir santrfor var. B planı yok Okan hocanın."

Senin için hazırladığımız haberler