2024 Avrupa Şampiyonası elemeleri D Grubu ikinci maçında Türkiye’nin Bursa’da Hırvatistan’a yenilmesi hesapları bozdu. Ermenistan sınavının zor da olsa kazanılması ve Hırvatların da iç sahada Galler’e takılması, daha ikinci maçtan gruptan çıkmanın eşiğine getirmişti bizleri. Ancak son dünya üçüncüsü geldi, rahat bir oyunla Türkiye’yi yendi gitti. Türkiye iki maç sonunda 3 puanla üçüncü sıraya yani ilk iki barajının dışında kaldı.

HAZİRANDA 2'DE 2 ŞART!

Ay-yıldızlılar için haziran fikstürü artık ‘ya tamam ya devam’ karakterine büründü. Milliler, 16 Haziran’da Letonya’ya konuk olacak, 19 Haziran’da ise Galler’i ağırlayacak. Hırvatistan ve Galler’in, grubun sıra takımları Ermenistan ve Letonya’ya kaybetmeyeceğini varsayarsak Türkiye, Galler deplasmanında yenilmesi halinde rakibinin dört puan gerisine düşecek ve ipleri rakibine teslim edecek. İki maçımızı da kazanıp Galler’i sıkıştırmalıyız.

İLK 2 ÇIKIYOR

Avrupa Şampiyonası’ndaki format değişimi sonrası gruplarda ilk iki sırayı alacak takımlar Almanya’da düzenlenecek olan EURO 2024’e vize alıyor. Grupta üçüncü olmamız halinde Uluslar Ligi organizasyonunun play-off aracılığıyla turnuva bileti alma şansımız da bulunuyor.

KARNE KIRIK

Türkiye, Letonya’ya karşı üst üste altı maçta kazanamadıktan sonra 2022 Dünya Kupası elemelerinde mucize bir penaltıyla 2-1 galip geldi. Toplamda 8 maçta sadece 2 galibiyet alabilirken 5 beraberlik ve 1 mağlubiyet yaşadık. Galler ile de tarihimizde oynadığımız yedi maçın ikisini kazanabildik; son Avrupa Şampiyonası’nda 1-0 mağlup olduk. Galler’e karşı durum şu: 2 galibiyet, 1 beraberlik, 4 mağlubiyet...