BIST

USD / TRY

EURO / TRY

%0.03

ALTIN ONS

FAİZ

BRENT

Sektörler

Jeotermal enerji yatırımları yükselişte

Yenilenebilir enerji alanında doğal kaynakların kullanımına yönelik yapılan yatırımlar dünyada ve Türkiye’de artarak devam ediyor. Türkiye, 1.700 megavat kurulu gücü ile dünyada dördüncü büyük jeotermal enerji yatırımları pazarına sahip ülke konumunda yer alıyor.

Girişimcilik

Leadport, Sabancı ARF'tan 250 bin dolar yatırım aldı

Dijitalden gelen leadlerin satışa dönüşüm oranını 8 kata kadar artıran teknoloji girişimi Leadport, Sabancı Holding'in hızlandırma kuruluşu Sabancı ARF'tan 250 bin dolar yatırım alarak son bir yılda değerini 3,6 kat artırdı.

İş Dünyası Kulis

Z kuşağı otelcisi!

Kaan Namlıcı. Genç yaşta çok büyük projelerin altına imzasını atmış bir gayrimenkul dâhisi. 2019 yılında henüz 25 yaşındayken TÜSİAD’a kabul edilen en genç üye ünvanını alan iş insanını, Vakko’nun ilk otelini yapmasıyla tanıdık. Sırada, çok ses getirecek ‘Z kuşağı tarzı’ yeni projeler var. Beyoğlu, Cankurtaran, Kapadokya ve Düsseldorf’taki yeni işleri bir yıl içinde hizmete başlayacak.

İş Dünyası Kulis

Yeni nesil STA’lar yolda

İhracatı artırmak için aktif Serbest Ticaret Anlaşması (STA) politikası izleyen Türkiye, Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi (KİK) ile kapsamlı bir STA imzalanmasına yönelik müzakerelere yakında başlayacak. 23 STA ile en çok anlaşmaya sahip ilk 10 ülke arasında yer alan Türkiye, bu sayıyı 27’ye çıkaracak ve yeni nesil STA ağını daha da genişletecek...

Girişimcilik

Midas 45 milyon dolar yatırım aldı

Yenilikçi yatırım uygulaması Midas, global yatırımcılardan 45 milyon dolarlık yatırım alarak Türkiye’nin en büyük erken aşama yatırımını alan finansal teknoloji şirketi oldu.

Dünya

Afrika’daki milyoner sayısı artacak

Henley & Partners tarafından New World Wealth ile ortaklaşa yayınlanan 2024 Afrika Varlık Raporu, ekonomik zorluklara rağmen 2033 yılına kadar Afrika’daki milyoner sayısında yüzde 65'lik dev bir artış öngörüyor.

BİZE ULAŞIN