• Güncel

    Bazı Arap rejimleri ABD'nin tavrına 'üzüldü'

    Batı işbirlikçisi bazı Arap rejimlerinden gelen açıklamalarda, Abbas yönetiminin yine BM'de devlet statüsü kazanamaması nedeniyle üzüntü duyulduğu açıklandı. ABD'nin meydan okuyan tavrına karşılık, söz konusu açıklamalarda ortak kullanılan 'üzüntü' ifadesi dikkat çekerken, hiçbiri ABD'ye yönelik bir kınama ifadesi kullanamadı.

  • Güncel

    Şaşırtıcı olmayan ve devam eden çifte standart

    "Bu çifte standart, İsrail'in 76 yıl önce bir devlet olarak kuruluşundan beri var olan bir gerçekliktir ve belirsiz bir süre boyunca da var olmaya devam edecek. Bunun açıklaması basit ve özetle şöyle; İsrail Devleti'nin bekasını tehdit eden her tehlikenin püskürtülmesi her zaman Batılı uluslararası ilişkiler yaklaşımının temel direklerinden birini oluşturacaktır."

  • Güncel

    İsrail beyaz fosfor kullandığını kabul ediyor ama tepki yok

    Siyonist rejim 7 Ekim’den bu yana Lübnan’ın güney sınırında, Hizbullah'a karşı beyaz fosfor kullandığını kabul ediyor. Bunun kullanımını yasaklayan batı dünyası ise İsrail'e tepki göstermek yerine, ona silah sağlamaya devam ediyor.

  • Güncel

    İngilizlerin silah sattığı ülkelerde bu silahlar ne işe yarıyor?

    İngiltere merkezli Silahlı Şiddete Karşı Eylem (Action on Armed Violence-AOAV) adlı kuruluşun Direktörü Iain Overton, İngiliz savunma şirketi BAE Systems'in silah sattığı ülkelerin 9'unda darbe yapıldığını, 13'ünde insan hakları ihlallerinin bulunduğunu, 29 ülkede ise silahların sivillere karşı kullanıldığını ifade etti.

  • Güncel

    Gazze'de soykırım, Batı demokrasilerinin onayı ve desteğiyle yapılıyor

    Birleşmiş Milletler Filistin Özel Raportörü olarak 2008-2014 döneminde görev yapan Richard Falk, siyonist rejimin Gazze'deki soykırımının "Batı'nın liberal demokrasilerinin onayı ve desteğiyle yapıldığını" söyledi. Çatışmanın jeopolitik özelliği olduğunu da vurgulayan Falk, bir tarafta batının, diğer tarafta ise dünyanın geri kalanının yer aldığını belirtti.

  • Güncel

    İsrail'in Refah operasyonuna ABD onay verdi

    ABD yönetiminden yapılan yazılı açıklamaya göre ABD'nin ve İsrail'in ulusal güvenlik yetkilileri, çevrim içi toplantıda hem İran'ın İsrail'e son saldırılarını hem de İsrail'in Refah'a yönelik olası saldırı planlarını ele aldı. Siyonistlerin, Refah kentine girdiğinde, Şifa hastanesi çevresinde yaptığı gibi çadırları ve içindekileri tanklarla ezmesinden endişe ediliyor!

  • Güncel

    Kenya'nın kilit isimlerinden biri helikopter kazasında öldü

    Kenya'da meydana gelen helikopter kazasında Genelkurmay Başkanı Francis Ogolla ve 10 askeri personelin hayatını kaybettiği bildirildi. Kenya'da 3 gün yas ilan edildi.

  • Güncel

    İsrail, Filistinli sivillerin evlerini bombalamaya devam ediyor

    Siyonist rejim, Gazze Şeridi'nin kuzeyi ile orta kesiminde Filistinli sivillerin evlerine düzenlediği saldırılarda 9 kişinin şehid düştüğü belirtildi.

  • Güncel

    Küresel inşaat sektöründe Türkiye Çin'in ardından ikinci durumda

    Küresel anlamda en çok iş yapan ilk 250 müteahhitlik şirketi sıralamasında Türkiye'nin 40 firmasıyla Çin'in ardından ikinci sırada yer aldığı ve küresel pazardan yüzde 4,5 gibi bir pay aldığı belirtilirken, birinci sıradaki Çin'in payı ise yüzde 30 civarında bulunuyor.

  • Güncel

    ABD Filistin'in BM üyeliğini reddetti, İngiltere gölgede kalmayı tercih etti

    15 üyeli BMGK'de Filistin'in BM'ye tam üyeliğini talep eden karar tasarısı oylamaya sunuldu. ABD hayır oyu verirken, İngiltere ve İsviçre çekimser oy vererek ön plana çıkmadı. 12 üyenin evet oyu vermesi ise bir önem taşımadı. Öte yandan ABD'nin Filistin'in BM üyeliğini reddetmesi bekleniyordu.

  • Güncel

    İsrail'den İran'a küçük çaplı misilleme saldırısı

    İran basını, İran Hava Kuvvetleri Üssüne ev sahipliği yapan İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda patlama seslerinin geldiğini duyurdu. İran devlet televizyonu, küçük bir saldırı olduğunu ve püskürtüldüğünü, herhangi bir hasar oluşmadığını duyurdu.

  • Güncel

    Filistin'in BM üyeliği gerçekleşir mi, gerçekleşirse ne değişir?

    Jacques Delors Enstitüsü'nde yardımcı araştırmacı, College of Europe'da Öğretim Görevlisi, aynı zamanda NATO Savunma Koleji'nin (Roma) Araştırma Bölümü eski Direktörü Prof. Thierry Tardy, Filistin'in 140 devlet tarafından tanınmasına karşın neden BM'de üye olamadığı ve devlet olarak tanınmadığını anlattı.

  • Güncel

    'Saldırıdan elde edilen siyasi ve büyük stratejik kazanımlar İran’a ait'

    "Taarruzun siyasi anlamı birinci kritik husustur." vurgusunda bulunan analisti Sine Özkaraşahin'e göre, İran'ın taarruzunun "temel başarı indikatörlerini doğru analiz etmek gerekiyor. Ve bu indikatörler askeri anlamlardan daha çok siyasi anlamlar taşıyor."

  • Güncel

    İsmet Özel: İdare bize, biz Türklere bırakılmıyorsa bu işi kim yapıyor?

    Şair yazar İsmet Özel, İstiklal Marşı Derneği'nin internet sayfasında dün yayımlanan yazısında, çok kişinin ağzından “Türkiye idaresi Türklere bırakılamayacak kadar önemli bir ülkedir” cümlesini işittiğini belirterek, "Eğer kendi ülkemiz olarak bildiğimiz toprak parçasının idaresi bize, biz Türklere bırakılmıyorsa bu işi kim yapıyor?" sorusunu seslendirdi.

  • Güncel

    ABD dış politikası Trump'a mı hazırlanıyor?

    Washington'daki politika çevrelerinde, Trump tarafından "derin devlet" olarak adlandırılan yerlerde, olası senaryolar üzerine tartışmalar muhtemelen devam ediyor.