"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Zübeyir Ağabeyden 51. yıl mesajı: Kaleler fedai ister!

Davut ŞAHİN
21 Şubat 2020, Cuma
Yeni Asya Gazetesi’nin 51. yıldönümü hakkında söylenecek çok söz var… Nasıl ve ne şekilde dillendirsek, kifayetsiz kalacak.

Elbette Yeni Asya bizim için bir ocak. Biz, bu ocakta “hamdık, piştik, elhamdülillah.”

Dedim ya, ne söylesem az gelir. O yüzden bu hizmetin kumandanı hükmünde olan Zübeyir Gündüzalp ağabeyin sözlerini aktarmak çok isabetli olacak diye düşünüyorum.

Merhum Zübeyir Ağabeyin bir nur talebesine yazdığı mektup, aslında bize yani gazeteyi çıkaranlara ve okurlara yazmış gibi “tefeül” etmeli.

Ne diyor, kulak verelim:

«

“Aziz Muhterem Kardeşim….

Madem ki İslam’ın her derdine razı olduğunu bildiriyorsun, bu müjdenle bize aşk ve şevi veriyorsun, o halde iyi dinle:

Vazifen: Dikenler arasında güller toplayacaksın. Ayağın çıplaktır, batacak. Elin açıktır, ısıracak. Buna sevineceksin!

Firavunlar kucağında büyüyen çocuk Musa’nın safın alacaksın. Aldığın için dövecekler. Konuştuğun için zindana koyacaklar; sevineceksin!

Çöllere sürülürsen, kanınla ağaç yetiştireceksin. Kutuplara sürülürsen, vücut ısınlar sebze yetiştireceksin. Yeşilliği sevmeyenler olacak. Yakacaklar, yıkacaklar. Sen bunu sabırla seyredeceksin!

Karanlık zindanlara atarlarsa ışık; yazlı vicdanları görürsen, ümit; imansız kalplere rastlarsan, Nur vereceksin. 

Sen verdiğin için, suç; sen getirdiğin için, ceza; sen konuştuğun için, mahkum olacaksın. Ve buna şükredeceksin! Anadan, yardan serden ayrılacaksın. Candan, gönülden Kur’ana sarılacaksın. Damla iken deniz, nefes iken tayfun olacaksın. 

Derdini yazmak için derini kağıt, kanını mürekkep edeceksin. Kimse ile görüştürmezlerse, mecnun olup çöllere düşeceksin. 

Leyla arar gibi Nur arayanları bulacaksın. Bulamazsan üzülmeyeceksin! Makamlar, servetler verirlerse, nefsini unutacaksın.

Yalan, iftira, çamur fırtınasına tutulursan, Hissiyatını terk edeceksin.. Önünde demirden set yaparlarsa, dişinle deleceksin. Dağları toptan oymak gerekirse, iğne ile oyacaksın. 

Unutma” Nerede olursan ol, küfrün ve cehlin ta temelini çürüteceksin. Bir gün, Kur’an etrafındaki surların yıkıldığını görürsen; hemen kemiklerini taş, etlerini harç, kanını da su edeceksin. Etrafına ilimden, irfandan, faziletten, ahlaktan kaleler dikeceksin. 

Kaleler, fedailer ister. Nasıl olsa sen de içinde fedai olacaksın.

«

Bu mektubu okuyunca Mesnevi’yi okuyan Yunus Emre gibi ‘Uzun olmuş’ diyeceksin. Onun gibi ben de olsa idim: ‘Ete kemiğe büründüm. Yunus diye göründüm’ derdim dediği gibi, sen de ne lüzum vardı uzun saymaya… Kısaca ‘Kur’an talebesi olacaksın’ deseydin yeterdi, diyeceksin. 

Haklısın. Zira, İslam yoluna giren bilir ki, bu yol kıldan ince, kılıçtan keskindir. Her kişinin değil, er kişinin yoludur.

Seni bütün ruhu canımla kucaklar, gözlerinden öper, dualarına mukabele eder, Allah’ın rızası dairesinde buluşmak üzere mektubuma son verirken, dalalete düşen din kardeşlerimin, kısa bir zamanda sizin gibi hidayete ermelerini Cenab-ı Vacibü’l-Vücud olan Hazret-i Allah’tan niyaz eylerim. Amin. Zübeyir Gündüzalp”

(Nefis Muhasebesi, Y.A.Neşriyat, s:96)

«

Nur’un kumandanına selam olsun!

Okunma Sayısı: 5058
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Abdulkadir Turan

    21.2.2020 20:07:46

    Zübeyir Ağabeyin her sözü yahut cümlesi;adeta çağ atlayıp,çağ açacak cinsten.Nasıl bir imân bu böyle,nasıl bir ferasettir;nasıl bir inanç yahut nasıl bir ihlâstır bu.Rabbim ne insanlar yaratmış;ve bize tanıtmış.Peki biz gerçekten;Üstad gibi,Zübeyir ağabey gibi,hakiki İmân ve Nur kahramanlarını,ne kadar tanıyabildik yahut tanımaya gayret ediyoruz.Onlar;Kur'ân ve Nur hakikatleri için,başlarını feda etmeye hazır iken,bizler ne yaptık yahut ne yapıyoruz.Bence acilen (sizi tenzih ederim) kendimizi sorgulamalı,silkelenmeli ve kendimize çeki düzen vermeliyiz.Siz değerli ağabeylerimi tenzih ediyor ve bu sözleri kendime söylüyorum.Derhâl nefsimi,tabiri caiz ise karşıma alıp,ona nasihatlerde bulunmam ve kendime gelmem gerekiyor.Bunun farkındayım.Ama farkında olmak yetmez,icraat lazım.Dâvâ şuûru ve hizmet şuurûna varmak; bu işin ciddiyetinin farkına varıp,derhâl harekete geçmekle olacaktır.Bekleme yahut erteleme gibi,bir lüksümüz de yoktur.

  • AHMET AYDIN

    21.2.2020 10:04:10

    Allah razı olsun kardeşim. çok güzel olmuş. Rabbim tüm nur talebelerini cennetinde kavuştursun. Can Kardeş okuyucusu idim çocukken. bize 'BASIN' muhabir kartı verilmişti. ben tüm arkadaşlarıma hava atmıştım. çok mutlu olmuştum.şimdi oğlum Mahmut istiyor. böyle bir çalışma yapabilir misiniz? Rabbim yar ve yardımcınız olsun inşallah.

  • Eyüp Aktaş

    21.2.2020 09:21:46

    Allah Rahmet Eylesin Muazzez Ruhuna.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı