havadurum

Zübeyde Hanım 95'nci yıldönümünde anıldı

939

 Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım, ölümünün 95’inci yılında anıldı. Dün CHP İl Kadın Kolları ve Merkez İlçe Kadın Kolları Yönetici ve üyeleri ile CHP Merkez İlçe Gençlik Kolları Halk Bahçesi’nde bulunan Zübeyde Hanım heykeline karanfil bıraktılar. Kadınlar, Ulu Önder Mustafa Kemal’in annesinin ölümünün 95’inci yılında, ülkenin kurtarıcısı ve Cumhuriyet’in kurucusu Atatürk’ü dünyaya getiren kadın olan Zübeyde Hanım’ı unutmamak ve unutturmamak için her yıl gerçekleştirdikleri anma etkinliğini bu yılda sürdürdükleri ifade ettiler. CHP’li siyasilerde Zübeyde Hanım’ı anma mesajı yayınladılar. 

CHP’li Siyasilerin Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ı anma mesajları şu şekilde;
Çanakkale Milletvekili Bülent Öz; “Ülkemizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kıymetli Annesi Zübeyde Hanımı vefatının 95’inci yılında saygı, sevgi ve rahmetle anıyorum”
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin ilmek ilmek işlendiği zorlu yolda şüphesiz ki kıymetli bir annenin büyük emeği vardır. Zübeyde Hanım, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün her adımında yanında durmuş, varlığıyla ve desteğiyle Ata’mızın gücüne güç katmıştır. Cumhuriyete hayat veren laik demokratik sistemin annesi Zübeyde Hanım’ı vefatının 95’inci Yıldönümünde rahmet ve saygı ile bir kez daha anıyorum”
CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan; “Cumhuriyetimizin kurucusu ve Türkiye’nin yol göstericisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ı ölümünün 95’inci yıldönümünde Saygı, sevgi ve rahmetle anıyorum”  dedi. 
CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık; Anafartalar Kahramanı, Mustafa Kemal’i, Kurtuluş Savaşı’nın Başkomutanı ve Laik Demokratik Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal’i dünyaya getiren Zübeyde Hanım’ı ölümünün 95’inci yıldönümünde minnet, rahmet ve saygı ile anıyorum”
(Oya Koyuncu)
Paylaş