“Zorlu mücadeleleri genç kuşaklara anlatmalıyız”

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla, Kırklareli Valiliği tarafından önceki akşam Royal Bilgiç Hotel’de, ilimizdeki Şehit ve Gazi ailelerine bir yemek düzenlendi. 

Askeri erkanın da katılım gösterdiği yemekte protokol masasında; Vali Osman Bilgin ve eşi, 55. Mknz Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Turan İnan, Gazi Cevat Kocaman, Belediye Başkan Vekili Elmas Büyükdere, Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Kapağan, KLÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Kocakundakçı, Vali Yardımcısı Tahir Demir, İl Emniyet Müdürü Erkin Adalar, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Kadir Oğuz, gaziler, gazi ve şehit aileleri katıldı.
Programın başında bir konuşma yapan Vali Bilgin, ‘Gazilik’ ve ‘Şehitlik’ mertebelerinin dinimizce çok kutsal ve ulvi olduğunu ifade ederek; “Ülkemizde geçmişimize, Cumhuriyet tarihimize baktığımızda, yakın dönemi incelediğimizde, Kıbrıs’ta verilen mücadele, 1984 yılında başlayan Güneydoğu mücadelesi, son dönemde gerek 15 Temmuz hain darbe girişimi, gerekse El-Bab Zeytin Dalı ve Afrin Harekatlarında, hep beraber bu mücadeleyi verirken, vatanın bağımsızlığı ve dirliği için çarpışırken, maalesef birçok şehidimiz ve gazimiz olmuştur” dedi.
Bu toprakların kanla sulandığının, öyle çok kolay elde edilmediğinin, burada yaşamanın kolay olmadığının yakınen bilindiğini ifade eden Vali Bilgin konuşmasına şu cümlelerle devam etti:
“İlimiz de bu anlamda çok sayıda şehit ve gazi vermiş bir yerdir. Dünya’da 16 tane sıcak çatışma bölgesi vardır. Bu savaş bölgelerine baktığımızda 13 tanesinin Türkiye’nin etrafında olduğunu görmekteyiz. Bu durum ülkemizin coğrafik ve stratejik önemini göstermektedir.”
Sözlerine 15 Temmuz darbe girişiminden bahsederek devam eden Vali Bilgin; “O kara günde, hainlerin saldırısı sonucu 251 vatandaşımızı şehit düşmüş, 2500’e yakın vatandaşımız gazi olmuştur. Nasıl bir duygudur ki FETÖ’cü hanin boğaz köprüsünün üstüne çıkarak, altta geçen herkesi tarıyor. İstanbul 18 milyon nüfuslu bir şehir. Orada geçenler arasında belki o hainin amcası da var, teyzesi de, babası da, yeğeni de. Ama gözünü kırpmadan kurşun sıkabiliyor. Üzerinde yaşadığımız toprakların gelecek nesillerini, devlet, millet ve aileler olarak en iyi şekilde yetiştirmeliyiz. Bu topraklarda ne kadar zor mücadelelerle, yüksek bedel ödemek zorunda kalarak yaşamak gerektiğini genç kuşaklara çok iyi anlatmalıyız” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol