MENÜ

Zorlanmadan kazanmak!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Böylesi bir maçta neler olabileceğini öngörmek için kahin olmaya gerek yoktur sanırım. Bütün futbol hadisesini, “Rakibe pozisyon vermedik” önermesine dayandıranlardan Tolunay Kafkas’ın takımı ile akışkan ve tempolu oyunla ile oyuncu yükselten Şenol Güneş anlayışı karşı karşıya. İlk devre sonundaki ‘olumlu pas sayısı’ istatistiğinin 372/98 olması çok şey anlatıyor kuşkusuz. Bu zamanda topla ilişki kurmadan kendini savunmak o kadar da kolay değil. Savunuyorsan bile bu bir iki maçı geçemiyor. Hele ki oyunu çözebilecek ‘özel oyuncular’ın yoksa!..

Bizim, vasatı hayli düşük ligimizde Atiba gibi hem dinamo hem oyun aklı, Quaresma ve Talisca gibi fark yaratan, Cenk gibi bitirici, Oğuzhan gibi yaratıcı, Gökhan ve Adriano gibi tek hamleyle sonuca etki edecek oyunculardan kurulu bir takıma karşı böylesi savunma anlayışı iş yapmaz.

Savunma da önemli

Yaparsan, sıfıra inmeden gelen bir orta ya da geliştirilmiş beceriye sahip bir oyuncunun düşünmeksizin attığı bir şut işinizi bitirir. Beşiktaş baskı kurmada, topu kullanmada bu ligin tartışmasız en iyisi. Onları bu ligde durdurmak için sadece plan yetmez ayrıca en az onlar kadar atletizm de gerekir. Karabük’de olanlar gibi!.. Beşiktaş kendi sahasında bunu tribününün heyecanı ile birleştirdiğinde rakiplerinin işi iyice zorlaşıyor. Hele ki bu verilerle kendini savunabileceğini zanneden rakipleri için!... Evet, futbolda savunma olmazsa olmaz bir durum ama hücum bilgisi de öyle. Hücum ve savunma arasındaki diyalektik ilişkiyi kavrayamayan yönetici ve teknik direktörün bu kadar çok olduğu liglere sahip bir ülkede futbolunun seviyesi zor yükselir..

Akhisar sorunu kendi çözemez

Beri yanda daha ciddi bir meseleyi de gözden kaçırmamak gerek. Beşiktaş’ın rakibi Akhisar’ın formasının önü boş!. Bu ‘maddi olumsuzluk’ sadece Akhisar kulübünün çözebileceği bir sorun değildir. Oyunun sağlığı açısından federasyonun bu meseleye dair de dört başı mamur planının olması gerekir. Yoksa bu denli eşitsiz bir ekonomi içinde eşit yarışma mümkün olamaz. Olmayınca da o çok sözü edilen ‘ligin marka değeri’ ne yaparsanız yapın, yükselmez.

YORUM YAZ