BAŞKAN SEMERCİ, “ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Semerci mesajında, “  Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 20 Kasım 1989 tarihinde ÇocukHaklarıSözleşmesi’nin kabul edilmesinden bu yana her yıl 20 Kasım tüm dünyada “Dünya Çocuk Hakları Günü” olarak kutlanmaktadır. Dünyanın neresinde olursa olsun, savaşlardan, yıkımlardan, yoksulluklardan ve hastalıklardan hiç şüphesiz ki, en çok çocuklar etkilenmektedir. Geleceğimizin teminatı, gözbebeğimiz sevgili çocuklarımızı tehlikelerden ve zararlı alışkanlıklardan koruyarak, gelişmelerine ortam hazırlamak hepimizin çabalarıyla, gayretleriyle mümkün olacaktır. Çocuk Hakları Sözleşmesi'nin altına imza atan ilk ülkelerden biri olan ülkemizde çocuklarımıza büyük önem verilmektedir. Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış gününü çocuklarımıza armağan etmesi ve 23 Nisan’ın bugün dünyada kutlanan tek çocuk bayramı olması, bu anlayışın en güzel göstergesidir“dedi.

BAŞKAN SEMERCİ, “ÇOCUKLARIMIZIN MUTLULUĞU, BİZİM MUTLULUĞUMUZDUR”

Yüzü gülen, mutlu çocukların yaşadığı geleceğe dönük bir Devrek için çabaladıklarını belirten Başkan Semerci sözlerini şöyle sürdürdü: “Çocuklarımızın mutluluğu, bizim mutluluğumuzdur. Yüzü gülen, mutlu çocuklarımızın yaşadığı geleceğe dönük bir Devrek için uğraş veriyoruz. Sevgili çocuklarımızı mutlu etmek  ve onların sağlıklı bir ortamda vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla ilçemizde bulunan 13 adet parkımızda yenileme, bakım ve onarım çalışmaları yaptık. Yapmaya da devam ediyoruz. Ayrıca ilçemizin muhtelif yerlerine sevgili çocuklarımız için yeni parklar yapacağız. Düzenleme çalışmalarımızın devam ettiği Egemenlik Mesire Alanımızda çocuklarımız için yeni parklar, oyun ve spor alanları yaptık. Aileleriyle birlikte mesire alanımıza piknik yapmaya gelen çocuklarımız gönül rahatlığıyla buradaki oyun ve spor alanlarında vakit geçirebiliyorlar. Yine Devrek Belediyesi olarak çocuklarımızın daha iyi şartlarda eğitim alabilmeleri için okullarımıza ve eğitime imkanlarımız ölçüsünde desteklerimiz devam ediyor. Bunlarla birlikte ilçemizin alt ve üst yapısını çocuklarımız ve engelli vatandaşlarımız başta olmak üzere toplumun her kesimine uygun bir şekilde yeniliyoruz. Bu yıl hayata geçirdiğimiz Hoşgeldin Bebek Projemiz de sevgili çocuklarımıza verdiğimiz değerin bir göstergesidir.

Bu duygu ve düşüncelerle geleceğimizin teminatı sevgili çocuklarımızın 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nü kutluyor, huzur, sağlık ve mutlulukdolu bir gelecek diliyorum" dedi.

Editör: Haber Merkezi