Zonguldak'ı güzel günler bekliyor!

Zonguldak'ı güzel günler bekliyor!

Zonguldak'ı güzel günler bekliyor!

Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun Lavuar alanı ve Hastane ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Lavuar alanı ile ilgili Milli Emlak ve ilgili bakanlıklar ile görüştüklerine dikkat çeken Başkan Tosun, bu bölgenin TOKİ eli ile şehre kazandırılacağına dikkat çekti. Zonguldak Belediyesi’nin imar noktasında lavuar alanında olacağına işaret eden Ak Parti İl Başkanı Zeki Tosun, “Valilik, TTK ve Milli Emlak bünyesinde bu arazilerin Milli Emlak’a devredilmesi noktasında çalışmalar devam ediyor. Bu konuda yazışmalar hazırlandı. Büyük ihtimalle önümüzde ki günlerde Ankara’da Enerji Bakanlığı, Milli Emlak Genel Müdürlüğü nezdin bir görüşme yapılacak. İş Başbakan Binali Yıldırım’ın talimatları ile hızlı şekilde ilerliyor. Bu arazi büyük ihtimalle TOKİ vasıta ile şehire kazandırılacaktır. Bu tabi sevindirici bir haber. Başbakanımızın il başkanları toplantısından sonra bu gelişmelerin yaşanması bizleri sevindirmiştir. Lavuar alanını yaparken imar ile ilgili gelişmeler olacağı için Zonguldak Belediyesi ile koordinasyon sağlanacaktır. Ancak biz bunu Başbakanlığa bağlı TOKİ ile yapacağız. Bu çok büyük bir proje tabi belediyenin bunu tek başına yapma şansı yok. TOKİ ve Merkezi hükümet ile beraber ilk kazmayı vuracağız” dedi.

Zonguldak’ta şehir hastanesi yapımı ve Mobilyacılar çarşısı ile ilgili süreçleri değerlendiren Ak Partili Tosun, “Tabi bunun yanında mobilyacılar çarşısı olarak düşündüğümüz gene TTK’nın elinde ki araziler ile ilgili bazı hususlar var. Bunlarla ilgili yine görüşmelerimizi yapıyoruz. Bu konuda yakın zaman yoluna girecek. Son zamanlar yine şehir hastanemizle ilgili Milletvekillerimiz ile beraber bakanlıkta görüşmelerimizi yaptık. Geçtiğimiz günlerde projeyi yapan bir firma ile ilgili bir sıkıntı vardı. Onuda bu hafta çözüleceği belirtildi. Şehir hastanemiz mevcut yerinde hızlı bir şekilde yapılacak. Bütün temennimiz bu yönde. Milletvekillerimiz ile beraber bunu her gün takip ediyoruz. Zonguldak’ta yapılacak yatırımlar ile ilgili gerekli görüşmeleri bakanlıklar ile rahatlıkla yapıyoruz. Spor Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Milli Emlak ile sık sık görüşüyoruz. Milletvekillerimiz ile koordineli çalışmalar gerçekleştiriyoruz” dedi.
“BELEDİYENİN YAPMA ŞANSI YOK”
Başbakan Binali Yıldırım’ın il kongresinde verdiği TTK’nın elindeki atıl arazilerin şehre kazandırılması sözünün hayata geçmeye başladığına işaret eden Başkan Tosun, “Sayın Başbakanımızın il kongremizde ki konuşmasında TTK’nın elinde ki atıl alanların şehre kazandırılması konusunda konuşmuştu kendileri. Bizde en son geçen ay ki il başkanları toplantımızda Sayın Başbakanımıza konu ile ilgili tekrar bilgi aktardık. O da bunun üzerine talimatlarını verdi. Maliye Bakanımız ve Kalkınma Bakanımıza, Enerji Bakanımıza verilen talimatlar neticesinde hummalı bir çalışma başladı. Valilik, TTK ve Milli Emlak bünyesinde bu arazilerin Milli Emlak’a devredilmesi noktasında çalışmalar devam ediyor. Bu konuda yazışmalar hazırlandı. Büyük ihtimalle önümüzde ki günlerde Ankara’da Enerji Bakanlığı, Milli Emlak Genel Müdürlüğü nezdin bir görüşme yapılacak. İş Başbakan Binali Yıldırım’ın talimatları ile hızlı şekilde ilerliyor. Bu arazi büyük ihtimalle TOKİ vasıta ile şehire kazandırılacaktır. Bu tabi sevindirici bir haber. Başbakanımızın il başkanları toplantısından sonra bu gelişmelerin yaşanması bizleri sevindirmiştir. Lavuar alanını yaparken imar ile ilgili gelişmeler olacağı için Zonguldak Belediyesi ile koordinasyon sağlanacaktır. Ancak biz bunu Başbakanlığa bağlı TOKİ ile yapacağız. Bu çok büyük bir proje tabi belediyenin bunu tek başına yapma şansı yok. TOKİ ve Merkezi hükümet ile beraber ilk kazmayı vuracağız” dedi.
“CUMHURBAŞKANIMIZLA GÖRÜŞÜYORUZ”
Mobilyacılar çarşısı ve şehir hastanesi ile ilgili yaşana sürece açıklık getiren Ak Parti İl Başkanı Zeki Tosun, “Tabi bunun yanında mobilyacılar çarşısı olarak düşündüğümüz gene TTK’nın elinde ki araziler ile ilgili bazı hususlar var. Bunlarla ilgili yine görüşmelerimizi yapıyoruz. Bu konuda yakın zaman yoluna girecek. Son zamanlar yine şehir hastanemizle ilgili Milletvekillerimiz ile beraber bakanlıkta görüşmelerimizi yaptık. Geçtiğimiz günlerde projeyi yapan bir firma ile ilgili bir sıkıntı vardı. Onu da bu hafta çözüleceği belirtildi. Şehir hastanemiz mevcut yerinde hızlı bir şekilde yapılacak. Bütün temennimiz bu yönde. Milletvekillerimiz ile beraber bunu her gün takip ediyoruz. Zonguldak’ta yapılacak yatırımlar ile ilgili gerekli görüşmeleri bakanlıklar ile rahatlıkla yapıyoruz. Spor Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Milli Emlak ile sık sık görüşüyoruz. Milletvekillerimiz ile koordineli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Zaten İl Başkanları toplantılarında direkt Başbakan ve Bakanlar ile görüşme imkanı yakalıyoruz. Gerekli hususları yine hem Başbakanımız Binali Yıldırım hem de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ileteceğiz. Velhasıl bir tüm teşkilatlarımızla beraber çalışmalarımızı yapıyoruz. Zonguldak’ı güzel günler bekliyor. 

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2018, 13:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER