Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde "yalancı tavuk vebası" görülen köyün giriş ve çıkışlarına karantina uygulaması olduğunu belirten uyarıcı tabelalar asıldı.

İlçeye bağlı Sipahiler köyünde tavukların öldüğü gerekçesiyle İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, köyde inceleme başlatmasının ardından köyün giriş ve çıkışına uyarı levhaları yerleştirdi.

Tavuklarının öldüğü gerekçesiyle Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerine bilgi veren Hayriye Aladağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 7 tavuğundan 5'inin telef olduğunu söyledi.

Tavukların bir hafta içerisinde telef olduğunu anlatan Aladağ, şöyle konuştu:



"Tavuklarımız grip olmuş gibi hırıltılı bir şekilde bağırıyorlardı. Boğazlarında hırıltı vardı. Günden güne kötüleştiler, durgunlaştılar. Şikayet üzerine köye gelen yetkililer, ilaçlamamızı ve ölen tavukları kireçleyerek gömmemizi istedi. Bizim 4 tavuk 1 horozumuz telef oldu. Tavuğu ve horozu bu hastalıktan etkilenmeyen komşularımız var. Şaşırtıcı bir durum."

Köylülerden Raziye Toplu ise, 8 tavuğu olduğunu ancak kendi tavuklarında hastalığa rastlamadığını belirterek, "Benim 8 tavuğum var. Hastalığa yakalanan tavuklar, bağıra bağıra ölüyorlar. Köye gelen yetkililer bu konuda bizleri bilgilendirdi. Önlemlerimizi aldık."

Sipahiler köyünde bir kişiye ait tavukların telef olmasının ardından İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerince, inceleme başlatılmış, tavuk ölümlerinin ''yalancı tavuk vebası'' hastalığından kaynaklandığının belirlenmesinin ardından köyde 21 gün süreyle karantina uygulaması başlatılmıştı.