Kdz.Ereğli'de yaklaşık 10 yıldır çeşitli bölgelerdeki pazaryerlerinde tezgah açarak geçimini sağlayan 2 çocuk annesi Safiye Orhan Baltacıoğlu, Ereğli İlçe Seçim Kurulu'na giderek bağımsız adaylık müracaatını yaptı.

 

"ELİMDE KAZMA, SIRTIMDA ÇİT"

Baltacıoğlu, yaptığı açıklamada, kadınların ve gençlerin sesi olmak, Zonguldak'ın yaşadığı sorunların çözümüne katkı sağlamak için bağımsız aday olmaya karar verdiğini söyledi. Tezgahında maydanoz, marul gibi ürünler sattığını anlatan Baltacıoğlu, "Elimde kazma, sırtımda çit. Halk isterse istediğini istediği yere getirir. Aday olmak için 13 bin 916 lira para yatırdım. Bu para benim alın terim. Kimseden birşey görmedim. Ben bu işi bir yere gelmek için değil Zonguldak ve ilçelerinin mağdur olduğunu çok iyi bildiğim için bağımsız aday oldum" dedi.

 

"EN BÜYÜK SORUN İŞSİZLİK"

"Üretiyorum, satıyorum ve hizmet ediyorum. İnşallah milletvekilliğinde de aynı hizmeti sunacağım" diyen Baltacıoğlu, şunları söyledi: "Neden bağımsız derseniz, öyle bir sürece geldik ki kadınlarımız arka planda kaldıkları için ben de bağımsız aday olmak istedim. Kim dolmuşun, ekmeğin parasını bilir. Ben Ereğliliyim. Zonguldak'ın ve Ereğli'nin sorunlarını bildiğim için aday oldum. Tepkiler de gayet güzel, inşallah hayırlısı olur. Zonguldak'ın en büyük sorunu işsizlik.

 

"ÖNLERİNİN AÇILMASINI İSTİYORUM"

Zonguldak 10 yıl önce Türkiye'nin en güzel 10 ilinden bir tanesiydi. Yapılan projelerde, hatalar, eksiklikler var. Bunu seçilmiş olanlar dile getirip de düzgün bir hizmet vermediler. Zonguldak ve ilçeleri mağdur oldu. O yüzden aday oldum, halkımıza, gençlerimize, kadınlarımıza daha iyi hizmet, önlerinin açılmasını istiyorum"

Baltacıoğlu'nu  pazarcı esnafının yanı sıra tezgahına gelenler ise desteklediklerini söylediler.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)