Bu haber kez okundu.

“Ziyafet Sofrası” Tiyatro Oyunu Hem Güldürdü Hem de Ağlattı
banner229

  İlim Yayma Cemiyeti Siirt Şubesi ile Siirt Üniversitesi Fikir ve Medeniyet Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen “ Ziyafet Sofrası” adlı tiyatro oyunu sahnelendi.
 Sunuculuğunu Fikir ve Medeniyet Öğrenci Topluluğu Başkanı Ömer Uraz’ın yaptığı program İlahiyat Fakültesi Öğrencilerinden İsmail Karabulut tarafından okunan Kuran Tilaveti ile devam edildi.

İlim Yayma Cemiyeti tanıtım slaytının ardından başlayan tiyatro gösterimi dün akşam TÜRGEV Emine Erdoğan Ortaöğretim Kız Yurdu Konferans Salonunda düzenlendi. Tiyatro gösterimine Vali yardımcısı Bünyamin Kuş, Siirt Üniversitesi Genel Sekreteri Adnan Memduhoğlu, AK Parti İl başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, Kurum Müdürleri, vatandaşlar ve çok sayıda öğrenci katıldı. 
Yönetmenliğini Osman Doğan'ın yaptığı tek perdelik tiyatro gösterisi, Osman Nuri Topbaş'ın "Hüdai'nin Ziyafet Sofrası" isimli eserinden tiyatroya uyarlanırken, Siirtli sanatseverleri güldürürken düşündürdü.

Ahmet Kemal ve Mehmet Kemal karakterlerinin karınlarını doyurmak için geldikleri dergahta yaşadıklarını konu alan oyun, manevi bir yaşamla tanışan ikilinin yeni tanıştıkları bu yaşamı algılamaya çalışmalarını komik bir dille anlattı. Osman Doğan'ın yönetiminde sahneye taşınan gösteride, oyuncular da rolleriyle beğeni topladı. 

 Tiyatro Oyunu oyunculara hediye takdimi ve günün anısına çekilen hatıra fotoğrafla sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.