banner94

ZİRVE ŞEKİLLENMEYE BAŞLADI

Trabzonspor liderliğe yükseldi, Fenerbahçe ve Beşiktaş havluyu attı. Galatasaray ise yarışın önemli adayı olduğunu bu hafta da gösterdi.

ZİRVE ŞEKİLLENMEYE BAŞLADI

Trabzonspor liderliğe yükseldi, Fenerbahçe ve Beşiktaş havluyu attı. Galatasaray ise yarışın önemli adayı olduğunu bu hafta da gösterdi.

uğur demirbaş
uğur demirbaş
16 Şubat 2020 Pazar 22:59
341 Okunma
ZİRVE ŞEKİLLENMEYE BAŞLADI

Trabzonspor liderliğe yükseldi, Fenerbahçe ve Beşiktaş havluyu attı. Galatasaray ise yarışın önemli adayı olduğunu bu hafta da gösterdi.

Haftanın açılış maçında Başakşehir, Beşiktaş’ı 1-0 mağlup etmeyi başardı. Bu sonuçla Sergen Yalçın döneminin ilk mağlubiyetini alan Beşiktaş az olan şampiyonluk şansını da bitirmiş oldu. Sergen Yalçın ise şu ana kadar ki taktiksel en büyük hatasını bu maçta yaptı. Lens’i sağ bekte oynatma hamlesi takımı ofansif bir görüntüye büründürse de su alan gemi misali takımın o bölgesinde açığa neden oldu. Final paslarında başarıya ulaşamayan Beşiktaş, bana göre sezon başından beri yazdığım vasat kadrosuyla Başakşehir’e diş geçiremedi. Haftayı 7. Sırada tamamlayan Beşiktaş, Sergen Yalçın’ın kapalı kutusu olmaya devam ediyor. Sezon sonunda 4-7 arası bir yerde ligi bitireceklerdir.

Derbi öncesi Fenerbahçe ligde havluyu attı. Ankaragücü deplasmanında 2-1 mağlup olan sarı lacivertliler ligde yaşadığı üst üste puan kayıplarıyla bence bu yılda şampiyonluk ümitlerini yitirdi. Son üç maçından 1 puan çıkartabilen Fenerbahçe, avantajlı görünen fikstürünü de değerlendirememiş oldu. Maça adeta tek kale başlayan sarı lacivertliler ilk on dakika çok etkili oynadı. Ancak bir Fenerbahçe klasiği olan kaleye gelen ilk şutun gol olması, bu maçta da ortaya çıktı ve Ankaragücü 1-0 öne geçti. Bu gole beklenen tepkiyi verememesi, sahadaki oyuncuların ne yaptığından haberinin olmaması ikinci yarıda ikinci golünde yenilmesine sebep oldu. Hasan Ali’nin yedek kulübesinde oturuşu, kanatlarda Tolga ve Deniz gibi ligin vasat futbolcularının kadroda olması, en önemlisi takımda oyun zekasının olmayışı mağlubiyeti hazırladı. Bu kadar dağınık bir oyun, karma karışık düzen, bir tane iyi oynadı diyebileceğimiz oyuncusunun olmayışı Fenerbahçe için sezonu bitirdi.Zanka, Rami ve Falette’nin alındığı sezonda ısrarla Jailson’unstoper oynaması sezonu bitiren ana etken. Fenerbahçe bir türlü kuramadığı savunmasına, tecrübesiz kalecisi Altay’ın basit hataları ile sezonu feda etti. Fenerbahçe’nin bu maçtaki oyunu, futbol okullarında nasıl futbol oynanmaz başlığı altında da okutulabilir. Sezon sonu ise büyük ümitlerle başkan olan Ali Koç’un 2 sezonda başarısızlığı camianın ana gündemi olacak görünüyor. Haftaya Galatasaray derbisi Fenerbahçe için sezonun finali. Kazanırsa Galatasaray’a da çelmeyi takar. Yıllarca süren seri biterse o gece Ersun Yanal gönderilir.

Temsilcimiz Ankaragücü ise bu galibiyetle yoluna dolu dizgin devam etti. Sezonun ikinci yarısı başladığında, takımımızın yaptığı transferlerin iyi olduğunu hatta GersonRodriges’in gollerle devam edeceğini burada yazmıştım. Hak ede ede, disiplinli bir oyunla Fenerbahçe’yi yenen temsilcimiz bu maçla yüzde 70 ligde kaldı diyebiliriz. Ankaragücü’müz artık ritmi tutturdu. Bu moral ve ivmeyle inşallah güzel günler bizleri bekliyor.

Üst sıraları yakından ilgilendiren maçta, Trabzonspor Sivasspor’u evinde 2-1 yendi ve tam 9 yıl, 298 hafta sonra ligde bir maçı eksik olmasına rağmen liderliğe ulaştı. Maça seyircisinin desteği ile etkili başlayan bordo mavililer, hafta içi cezası 2 maçtan 1 maça düşen golcüsü Sörloth ile 4. Dakikada öne geçti. İlk yarının son dakikalarında Sivasspor’un kendi kalesine attığı golle devreyi 2-0 önde kapatan Trabzonspor, maçın son saniyelerinde kalesinde gördüğü golle zafere uzandı. Sivasspor’un ise düşüşü sürüyor. Son 4 maçta 2 puan toplayabilen Yiğidolar, 4. Sıraya gerilediler. Haftaya Trabzonspor Beşiktaş deplasmanına gidecek, Sivasspor ise Alanyaspor’u konuk edecek.

Galatasaray üst üste 6. Maçını kazandı. Evinde Yeni Malatyaspor’u konuk eden sarı kırmızılılar zorlansada kazanmayı bildi ve  42 puanla 3. Sıraya yükselmeyi başardı.  Kadıköy’e Fenerbahçe’nin 4 puan önünde gidecek olan Galatasaray müthiş moralle favori olduğu bir derbiye çıkacak. Oyuna gelecek olursak,  Falcao’nun yokluğunda takımın bir anda golcüsü olan Adem’in formu ve Muslera’nın istikrarı süren her maçta olduğu gibi Galatasaray kazandı. Son 6 maçta kazanmasında rağmen, etkili bir oyun oynamayan sarı kırmızılılarda önemli olan kuşkusuz 3 puan. Muslera formda,Adem atıyorsa, orta sahada da bir iki futbolcu direnç gösterirse bu Galatasaray’a yetiyor. Galatasaray’ın Fenerbahçe’den temel farkı gerektiğinde bir şekilde kazanması. Bu takımın genlerinde var ve bu gen Fatih Terim sayesinde geliyor. Zaten taktikten öte taraftarın Terim’i bu kadar sevmesinin asıl nedeni de bu.

Haftaya nefesler tutulacak, ve zirvedeki ilk 7 takımın 6’sı birbiri ile oynayacağı maçlara kitleneceğiz.

Basketbolda gündem Türkiye Kupası maçlarıydı. Son şampiyon Fenerbahçe Beko finalde Darüşşafaka’yı 74-71 yendi ve bu sene de şampiyon oldu. Bu zaferle, ObradoviçFenerbahçe başında, 500. Maçı, 7. Sezonunda 1’i Avrupa Şampiyonluğu olmak üzere 11. Kupasına ulaşmış oldu.

HAFTANIN OLAYI

Manchester City 2012 ve 2016 yılları arasında yaptığı transferlerde finansal fairplay kurallarına uymama gerekçesiyle 2 yıl Avrupa’dan men edildi.

HAFTANIN SÜRPRİZİ

Haftanın sürprizine,deplasmanda son haftaların en formda takımı Alanyaspor’u 1-0 yenen temsilcimiz Gençlerbirliği attı.

İNENLER

Sivasspor

Denizlispor

Fenerbahçe

Ersun Yanal

ÇIKANLAR

Ankaragücü

Gençlerbirliği

Galatasaray

Fatih Terim

Son Güncelleme: 16.02.2020 23:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26