ZİRAAT GEREDE ŞUBESİ 13, 14 EYLÜL’DE

featured

Yatırımcı tabanının genişletilmesi ve yastık altında bulunan altınların ekonomiye kazandırılması amacıyla, Hazine ve Maliye Bakanlığınca Altın Tahvili ve Altına Dayalı Kira Sertifikası talep toplama işlemleri Ziraat Bankası aracılığıyla başlatıldı.

Kampanya hakkında gazetemize bilgi veren Ziraat Bankası Gerede Şube Müdürlüğü; “22 ve 24 ayar altınlarınızı Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ürünlerinden biriyle değerlendirerek, hem altınlarınızın çalınma/kaybolma riskini ortadan kaldırırsınız hem de devlet güvencesinde altınlarınızın değerine değer katarsınız” ifadelerine yer verdi.

Ziraat Bankası Gerede Şube Müdürlüğü’nde ki çalışmaların 13 ve 14 Eylül 2018 tarihlerinde yapılacağını belirten Şube Müdürlüğü şu ifadelere yer verdi; “Altınlarınızın değeri bankamız şubesinde rafineri uzmanları tarafından tespit edilir ve 24 ayar değerinden altın tahvili veya altına dayalı kira sertifikası ürünlerinden tercih edeceğiniz biri karşılığında alınır. Üstelik vade sonunu beklemeden, ara dönemlerde, birikmiş getirinizle birlikte nakit çekebilirsiniz.

Vade sonundaki anapara ödemenizi ister altın olarak alabilir, isterseniz de altın mevduat hesabınıza doğrudan aktarılmasını talep edebilirsiniz. Detaylı bilgi isteyen vatandaşlarımızı 13 ve 14 Eylül 2018 tarihlerinde Gerede Şubemize bekleriz” denildi.

6 ayda bir kupon/kira ödemesi ile yıllık %2,4 getiri imkanı sunan altın tahvili ve kira sertifikasının internet bankacılığı, ATM ve şubeler aracılığı ile de yapılabileceği belirtilirken, gelir vergisinden de muaf olunacağı ifade edildi. 2 yıl vadeli ve istenilirse vade sonunda altın olarak geri alımının mümkün olduğu tahvillerde ihraçtan sonraki ilk 90 gün satış yapıldığında iskonto oranı %1,50 ihraçtan sonraki 91’inci takvim günü ve sonrası satış yapıldığında iskonto oranı %0. Ayrıca vade tarihinden önce satılan altın tahvili veya altına dayalı kira sertifikası için fiziki ödeme yapılamayacağı belirtildi.

Ayrıntılı bilgi için şube personelinin numarasından bilgi alınabileceğini belirten Şube; Huriye Aydın Güzelce için 05331665675, Muzaffer Orçin Sert için 05345216528, Kemal Akyel için 05331665626 ve Hulusi Yaman için 05331665807 numaraları verildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ZİRAAT GEREDE ŞUBESİ 13, 14 EYLÜL’DE

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir