Gülşehir Belediyesi tarafından Japonya Büyükelçiliği’ne sunulan Otizmli ve Engelli Çocukları Destekleme Merkezi projesi imzalandı.

Gülşehir’e yeni yapılan Kapalı Pazaryeri yanında bulunan binaya yapılacak olan proje, Otistik ve tam bakıma muhtaç zihinsel engelli spastik çocuklara bakım merkezi oluşturarak,  çeşitli yaşama becerileri kazandırmak ve bütün bunların yanında bu çocukların bakım ve eğitimleri yapılırken annelerini de sosyal hayata katılabilecekleri zaman sağlamayı hedefliyor.

Proje hakkında bilgi veren Gülşehir Belediye Başkanı Vahdi Arısoy ‘’ Proje kapsamında otistik ve ağır zihinsel engelli ve tam bakıma muhtaç çocukların annelerinin günlük hayat içerisinde sosyal hayata katılımlarının kolaylaştırılması için bir bakım merkezi oluşturularak, bu tür çocuklara günlük 4–5 saat süreyle bakım hizmeti sağlanacak, bu bakım hizmeti sırasında otistik çocuklara yaşamları boyunca ihtiyaç duyacakları çeşitli yaşam becerileri kazandırılacak aynı zamanda çocuklarının başından hiç ayrılamadıkları için sosyal hayata katılamayan annelere istedikleri gibi bir gün geçirme ve sosyal aktivitelere katılma imkânı sağlanacaktır.

Aynı zamanda otistik çocuklar toplumsal uyumların gerçekleşmesi için eğitim destekli etkinlik yapma fırsatı bulmuş olacaklardır. Bakım merkezinden faydalanılabilmesi için otistik çocuklar için10’ar kişilik, tam bakıma muhtaç spastik çocuklar için 15'er kişilik günlük katılım periyodu düzenlenecek. Bakım merkezi ile ilgili mekân için Belediyemize ait yeni yapılan pazar yeri yanında bulunan ve şu anda kullanılmayan 3 katlı binamız seçilmiştir. Bu binanın tadilatı yapılarak bakım merkezi haline dönüştürülecektir. Bakım Merkezinin tefrişat, temizlik, bakım ve hizmetli giderleri belediyemizce sağlanacaktır.   Bakım Merkezinde yapılacak olan inşaat işleri Japon Büyükelçiliğinin vereceği destek kapsamında karşılanacaktır.’’dedi.

Projeye Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Nevşehir Aile ve Sosyal Politikaları İl Müdürlüğü, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ve Kapadokya Gelişim Derneği ortak oldu.

Japonya Büyükelçisi Yutaka YOKOI’ nin rezidansında gerçekleştirilen imza törenine proje sahibi olan Gülşehir Belediyesi adına Belediye Başkanı Vahdi Arısoy, proje danışmanı Nevşehir Valiliği AB Projeler ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi proje ve strateji geliştirme uzmanı Okan Ekinci ve proje koordinatörü Volkan Parlar katıldı.