Zeytinburnu Belediyesinden Kamuoyuna

Bazı Basın Yayın organlarının Zeytinburnu Belediyesi’nin 11’inci Uluslararası Cumhuriyet Koşusu için toplam 746 bin TL, Geleneksel Sanatlar Tasarım Yarışması organizasyonu için 735 bin TL, Yöresel Günler organizasyonu için 558 bin TL ve Merkezefendi 20’nci Geleneksel Tıp Festivali için ise toplamda 883 bin TL harcama yaptığı gündeme getirmesi üzerine, bir basın açıklaması yaptı.

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre, ihale dosyasında yer alan bilgilere göre, 23 Eylül tarihinde “11’inci Uluslararası Cumhuriyet Koşusu Organizasyonu” başlığıyla yaptığı ihaleye iki şirket katıldı. İhaleye katılan şirketlerden sadece “Yedi Yörem Organizasyon Şirketi’nin” geçerli teklif verdiği belirtilerek 24 Ekim tarihinde sözleşme imzalandığı açıklandı. Zeytinburnu Belediyesi, ihaleyi kazanan şirketten Kenya’nın Nairobi kentinden iki, Etiyopya’nın Addis Ababa kentinden üç ve Almanya’nın Dusseldorf kentinden iki sporcunun İstanbul’a getirilmesini istedi. Getirilen sporcuların da yol ve otel masraflarının ihaleyi kazanan şirket tarafından karşılanması istendi. Koşuyu ise belediyenin özel olarak yurt dışından getirttiği sporcular kazandı.

Tüm bu iddialar üzerine Zeytinburnu Belediyesi, Uluslararası Zeytinburnu Cumhuriyet Koşusu ile ilgili çıkan haberlere ilişkin, "Maliyet bütün organizasyonu kapsamaktadır. Yüklenici firmadan birçok teknik, lojistik ve teknolojik hizmet alınmıştır. Organizasyonu düzenleyen firmayı belirleyen ihale, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu'na uygun ve şeffaf bir şekilde gerçekleştirilmiştir." açıklamasını yaptı.

BASIN DUYURUSU

Uluslararası Zeytinburnu Cumhuriyet Koşusu ile ilgili bazı basın kuruluşlarında yer alan haber ve iddialar üzerine kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı doğmuştur.Öncelikle; haberde yer alan maliyet bütün organizasyonu kapsamaktadır. Yüklenici firmadan birçok teknik, lojistik ve teknolojik hizmet alınmıştır. Organizasyonu düzenleyen firmayı belirleyen ihale, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu'na uygun ve şeffaf bir şekilde gerçekleştirilmiştir.

Teknik Şartname, detaylı ve hassas bir şekilde, kaliteli ve asgari maliyetle hizmet alımını sağlamak için hazırlanmıştır. Haberde yer alan "Mehter" vurgusu, bizim için gayet açıklayıcıdır. Bando takımının başlıklarda ihmal edilmesi de haberin maksadını açıkça ortaya koymaktadır.Uluslararası Zeytinburnu Cumhuriyet Koşusu, söz konusu haberde yer aldığı gibi 11 yıldır Zeytinburnu Belediyesi tarafından düzenlenen, televizyondan canlı yayınlanan, Cumhuriyet ruhuna yakışan, prestijli ve uluslararası bir organizasyondur.

Yabancı ve başarılı atletlerin böyle üst düzey ve başarılı bir organizasyona katılmasından doğal bir durum yoktur. Bu atletlerin yarışmak için talep ettiği sportif ve kişisel standartlar, dünyadaki benzer organizasyonlarla aynı şekilde sağlanmıştır. Kaldı ki, bugüne kadar yapılan tüm koşu organizasyonlarımızda yabancı atletler yarışmıştır. Ortada, Zeytinburnu Cumhuriyet Koşusu'na özel, ekstrem olarak tanımlanabilecek bir durum yoktur.

Zeytinburnu Belediyesi olarak, Zeytinburnu'nun sporla tanıtılması, Cumhuriyet ve spor sevgisinin yeni nesillere aktarılması için 11 yıldır düzenlediğimiz bu organizasyonla gurur duyuyoruz. Bu zorlama, anlamsız ve tahrik maksatlı saldırı haberleri yapanları, 2020 yılı Zeytinburnu Cumhuriyet Koşusu'na katılmaya ve Zeytinburnulu hemşerilerimizin yaşadığı coşkuyu paylaşmaya davet ediyoruz.

Kamuoyuna duyurulur…

Editör: Haber Merkezi