Zeytin dalı için renkler değişti

Denizli’de 2012 yılından bu yana yapılan 7. Dünya Türk Havlu ve Bornoz Festivali başladı. Üç gün sürecek festivalin ünlü konukları İrem Derici ve Şebnem Schaefer olacak. DETGİS Başkanı Mustafa Koltuksuz, festivalde dağıtılan turkuaz renkteki bornozların rengini bu yıl Zeytin Dalı harekatına atfen kırmızı beyaz olarak değiştirdiklerini açıkladı.

23-03-2018 17:52:34

7. Dünya Türk Havlu ve Bornoz Festivali başladı. Denizli’de tekstil sektörünün önde gelen isimleri, bornoz giyip basının karşısına geçti, bu yıl 6.sı düzenlenecek olan Dünya, Türk Havlu ve Bornoz Festivali’ne katılımın yüksek olması için çağrıda bulundu.

DETGİS Başkanı Mustafa Koltuksuz, Gazeteciler Cemiyeti’ndeki basın toplantısında, tekstilin başkenti Denizli’de üretilen ve 2 milyar dolara yakın ihracatı bulunan havlu ve bornozun Denizli’nin markası olduğunu söyledi. Koltuksuz, “Festival etkinliklerimize tüm halkımız davetlidir. Tekstil işverenleri, çalışanlar, halkımız etkinlikleri hep birlikte yer alacağız” dedi.
Dün Organize Sanayi Bölgesinde yapılan panelle kapılarını açan olan festival, yarın (cumartesi) ünlü sanatçı İrem Derici ile model Şebnem Schaefer katılacağı programla sona erecek. Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği (DETGİS) koordinatörlüğünde Denizli Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Sanayi ve Ticaret Odaları, İhracatçılar Birliği, Ticaret Borsası, GEKA ve DENTUROD gibi çok sayıda oda ve derneğin desteklediği festival kapsamında geçen hafta Babadağ’da kortej yürüyüşü yapılmıştı.

Mehmetçiğe vefa rengi
Geçen yıllarda turkuaz olan bornozlar bu yıl Afrin harekatını başarı ile tamamlayan Mehmetçiğe atfen kırmızı beyaz olarak tasarlandı. Turkish Towels logosunun çift taraflı olarak çalışıldığı festivalde ilk gün programı dün gerçekleşti.

Panel ile başladı
Üç gün sürecek festivalin ilk gününde Organize Sanayi Bölgesi’nde Denizli Tekstil ve Hazır Giyim Sektöründe Temiz Üretim ve Enerji Verimliliği Paneli düzenlendi. Poderatörlüğü Enerji Verimliği Derneği Genel Sekreteri Mustafa Güner yaptı. Panele WWF Türkiye Doğal Hayato Koruma Vakfı’ndan Asli Pasinli, Bursa Enerji Verimliliği Derneği Genel Sekreteri Doç. Dr. Ziya Söğüt ve BTSO Enerji Verimliliği Merkezi Müdürü Canpolat Çakal konuşmacı olarak katıldı.
İrem derici geliyor

Yarın il dışından konukların geleceği festivalde yarının programında ise Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Yönetim Kurulu ve Arama Toplantısı gelecek. Festivalin son günü olan Cumartesi günü saat 13:00’te Denizli Ticaret Odası önünden Gazi Bulvarı boyunca Delikliçınar Meydanına kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirilecek. Korteje ünlü şarkıcı İrem Derici’nin yanı sıra model ve sunucu Şebnem Schaefer de katılacak. Yaklaşık 1 saat sürmesi beklenen yürüyüşün ardından festivalin finali ise Aqua Mall’da yapılacak. Saat 15’te başlayacak olan etkinliklerde Moda Yazarı ve Marka Danışmanı Ümit Temurçin’in sunacağı Madalyonun Diğer Yüzü programına Blog Yazarı ve Stil Danışmanı Duygu Cen Şenyürek ile Şebnem Schaefer konuk olacak. Programın ardından İrem Derici ile Radyo Program Yapımcısı Yasemin Şefik, Yasemin Şefik İle İki Koltukta adıyla söyleşi gerçekleştirecek. Festival, söyleşinin ardından İrem Derici konseriyle sona erecek.

Bin bornoz ve havlu
Festival kapsamında vatandaşa dağıtılmak üzere bin bornoz ile yaklaşık 2 bin havlu üretildi. 300 bornozun geçen hafta Babadağ’da dağıtıldığı festivalde kalan bornoz ve havluların Aqua Mall’daki etkinliklerle dağıtılacağı öğrenildi.

Ayhan AKAR

YORUM YAZ
BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR
Okur yorumları, kişilerin kendi görüşleridir. Bu yorumlardan sorumlu değildir.
YORUM YAZ - 1-0 galip geldi