Zeytin Dalı Harekatı'nda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1715'e yükseldi

Türk Silahlı Kuvvetleri, Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından bu yana 1715 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Zeytin Dalı Harekatı'nda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1715'e yükseldi

Suriye'nin Afrin bölgesinin teröristlerden temizlenmesi için başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'nda 32. günde TSK ve ÖSO'nun Afrin merkezine doğru ilerleyişi kararlılıkla sürüyor.

ETKİSİZ HALE GETİRİLEN TERÖRİST SAYISI 1715 OLDU.

Terör örgütleri Afrin'de kaçacak delik arıyor. TSK harekata ilişkin son bilgileri paylaştı. Harekatın başladığı günden bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1715 oldu.

Öte yandan TSK ve ÖSO tarafından Suriye'nin Halep kentine bağlı Afrin ilçesi kırsalında bulunan Şeyh Pınar bölgesindeki YPG/PKK terör örgütü mevzileri Gülbaba Hudut taburu ile bağlı sınır birlikleri tarafından fırtına obüs toplarıyla vuruldu.

ZEYTİN DALI HAREKATI’NIN AMACI

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada Zeytin Dalı Harekatı’nın amacı, Türkiye’nin sınırlarında ve bu bölgede güvenlik ve istikrarın sağlanması olarak tanımlandı. Operasyon kapsamında “Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek ve dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak” da amaçlar arasında sıralandı.

NEDEN HAREKATA ZEYTİN DALI ADI VERİLDİ?

Afrin, Suriye’nin kuzey batısında olan kent. Kentin nüfusu 50.000’in üzerindedir. Zeytin ağacı Afrin’in sembolüdür ve zeytin için önemli bir üretim merkezidir. Zeytinyağı ve tekstil ve Halep sabunu kentin yerel sanayilerinden bazılarıdır.

AFRİN NEREDE?

Afrin Türkiye sınırında yer alan bir Suriye kenti. Nüfusun ağırlıklı kısmını Kürt nüfus oluşturuyor. Afrin'de çok sayıda Arap ve Türkmen de bulunuyor. Hatay ve Kilis ile sınırı olan Afrin, sınırdan çıplak gözle bile görebilecek kadar Türkiye'ye yakındır.

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡