Zeybekci, Kültür ve Sanat Kompleksi’ni tanıttı

Zeybekci, Kültür ve Sanat Kompleksi’ni tanıttı

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, ulusal ve uluslararası etkinliklere hizmet verecek Kültür ve Sanat Kompleksi’nin tanıtımını gerçekleştirdi...

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, Tarihi Havagazı Fabrikası’nda yaptığı sunum toplantısında, Kültür ve Sanat Kompleksi’nin tanıtımını yaptı. Kültür Bakanlığı’nın himayesinde hayata geçirilecek olan yerleşke, sanatın her dalından ustalarla amatörlere ev sahipliği yapacak.

Toplantıya, Cumhur İttifakı’nın belediye başkan adayları, üniversite rektörleri, dekanları ve birçok partili katıldı.

BUGÜN İÇİNDE BULUNDUĞUMUZ YAPILAR, TARİHİ ŞAHİTLİK EDİYOR

Tanıtım Toplantısı’nda konuşan Zeybekci, şunları dile getirdi:

Aşk ile hazırlanmış projeyi görüyoruz. 10 Numara İzmir diyerek, yaptığımız projeleri gözle görülür hale geldiğini görüyoruz. Ege çok zengin bir yer. Kazılmayı bekleyen birçok yer. 1 Nisandan itibaren göreve gelirsem, tüm tarihi yerleri restore edip İzmir’e kazandıracağız. Daha önce belediye başkanlığı yaptığımda ilk defa bir antik kent belediyeye verildi. Bu bizim için çok önemli. Bu konuda hassaslığımız en üst seviyede. Bugün içinde bulunduğumuz yapılar, tarihi şahitlik ediyor.

İZMİR’İ 21. YÜZYILA TAŞIYACAK KİŞİLERE OY VERİN

Biz yaklaşık 3 buçuk aydır, yerel seçimlerle ilgili kampanya yürütüyoruz. Genel seçimlerde ülkenin geleceğine ilgili karar veriliyorsa, yerel seçimlerde o kentin kaderinin kararı veriliyor. Şehrin ruhunu geleceğe taşıyacak, ileriye taşıyacağı isimlere oy verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ben hep şunu söylüyorum, oyunuzu kentinize verin. İzmir’i 21. yüzyıla taşıyacak kişilere oy verin.

BİZ RUHUMUZU BESLİYECEK ŞEYLER ARIYORSAK KENTLER DE ARIYOR

İzmir tekel binaları çok fazla. En önemlilerden birisi burası. Şimdi tam zamanı. Biz belediye başkanı olarak yapabileceğimize inancımız var. Alt yapı, yol, sosyal ve kültürel hizmetler yapacağız. Kentler insanlar gibi. Biz ruhumuzu besleyecek şeyler arıyorsak kentler de arıyor. Dünya şehirleri ile yarışa sokan, ruhunu besleyecek etkinliklerdir. Bünyelerinde ne kadar barındırırsa o kadar güzelleştirilir. Alsancak Tekel Binası’nda o ruhu besleyecek bir yapı.  1854 yılında Osmanlı’nın imtiyazı ile kurulan bir yapı. Bu köklü yapının terkedilmiş. Ama şöyle biraz uğraştığımızda ne kadar zengin bir yapı olduğnu görüyoruz. Yepyeni bir bakış açışı ile binayı kentimize kazandıracağız.

YILLARIN YORDUĞU BU GÜZEL YAPIYI DÖNÜŞTÜRECEĞİZ

Sanat bir şehirde var oldukça o kentte hava değişiyor. Amacımız bu. Yılların yorduğu bu güzel yapıyı dönüştüreceğiz. Bu binayı dönüştürdükçe, kent ona ayak uyduracak. Kentte yenilenecek. Birinci amacımız yenilerken, eskiyi koruyacağız. Buranın bir hafızası var. Hatıraları var. Bunları unutturmayacağız. Eskiden burada sigara üretildi şimdi sanat üretilecek. Tarihi hafızayı da yerleştireceğiz. 24 saat yaşayan merkez haline getireceğiz.

BÜTÜN SANAT BRANŞLARI OLACAK

Dünyaca ünlü sanatçıların yaptıklarını da burada göreceğiz. Sadece sergi yeri değil. Bütün sanat branşları olacak. Cıvıl cıvıl olacak. Kültür ve sanat üreteceğiz. Yeni girişimleri ve kültürel üretimler sunulacak. Şehri de etkisi altına alacak. İzmir Büyükşehir’in karşıladığı bir yer olacak. Herkesin görmek isteyeceği ve katılmak isteyeceği bir yer olacak. Burası küçük bir yer bile olsa da etkisi devasa olacak. Buradan herkesin yararlanmasını sağlayacağız. Önce çocukların buradan fayda sağlamasını istiyoruz. İşitme engelli vatandaşlarımız için özel programlar yapacağız. Onları dahi müzikle buluşturacağız. Bir başka istediğimiz ise gelen konuklara İzmir’in 1800’lü yıllara götüreceğimiz bir alan olacak.

GEÇMİŞ İLE GELECEK ARASINDAKİ KÖPRÜYÜ BOZMAYACAĞIZ

Tüm bunları yaparken geçmiş ile gelecek arasındaki köprüyü bozmayacağız. Bun tarihi binanın dokusunu kaybetmesine izin vermeyeceğiz. Kentin bir parçası haline getireceğiz. İzmir’den kopuk bir yer olmayacak. Bu bina 1940’larda makinalı üretime geçildiğinde bu binada şekil değiştirmiş. Döneme uyum sağlamış. Zamanın ruhuna uymuş. Şimdi ki zamanın ruhu işe bu yapıyı farklı bir şekilde koruyacağız. Biz bu sese kulak vereceğiz.  İzmir’e AK Parti iktidarları olarak, birçok alanda eser kazandırdık. Birazcık da bizim de katkımız oldu. Ekonomi Bakanlığı döneminde yaptığımız çalışmalar oldu.

ŞİMDİDEN İZMİR’İN GELECEĞİNE BIRAKACAĞIMIZ YAPI İÇİN HEYECANLIYIM

En önemli özelliğimiz, sözlerimizi asla unutmama özelliği. Bunları da kamuoyu önünde yaparız. Toplumsal bir akit olarak toplumun önüne koyarız. Verdiğimiz sözlerden dolayı da kafamız öne eğilmedi. Asla kimseyi oyalamayacağız. Şimdiden İzmir’in geleceğine bırakacağımız yapı için heyecanlıyım.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.