|

Zengilan kurtarıldı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Zengilan kent merkezi ve altı köyü ile Fuzuli, Cebrail ve Hocavend’e bağlı 18 köyün daha Ermenistan işgalinden kurtarıldığını açıkladı. Ulusa sesleniş konuşmasında Aliyev, Hocavend’in Veng köyünün ismini Çınarlı olarak değiştirdiğini kaydetti.

Haber Merkezi
00:00 - 21/10/2020 Çarşamba
Güncelleme: 19:22 - 20/10/2020 Salı
Yeni Şafak
İlham Aliyev
İlham Aliyev

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ordunun her gün yeni zaferler kazandığını söyledi. Yenilmez Ermenistan ordusunun sahadan kaçtığını söyleyen Aliyev, “Benim cumhurbaşkanı olarak en büyük görevim toprakları kurtarmaktır. Bizim yumruğumuz, bizim birliğimizdir. Ermenistan’a diz çöktürdük. Topraklarımızdan kovuyoruz. Daha da kovacağız. Her gün yeni bir toprağımızda bayrağımız dalgalanıyor. Hani nerede ‘yenilmez’ Ermenistan ordusu? Buralara öyle tahkimatlar kurmuşlar ki... Bunlar oralardan çıkar mı hiç? Gece gündüz yalan söylüyorlar” dedi.



YAKLAŞIK 30 YILDIR BEKLİYORUZ

Sözde Dağlık Karabağ Cumhuriyeti’ni kimsenin tanımadığına vurgu yapan Aliyev, “Şimdi dünyanın sözde suç örgütü tanımasını sağlamaya çalışıyorlar. Akıllarını kaybettiler. Kimsenin yapmayacağını anlamıyorlar. Bunu yapan her ülkenin Azerbaycan için dost ülke sayılamayacağını anlamıyorlar. Sadece dost bir ülke değil, bu ülke ile tüm bağlarımızı keseceğiz. Bugün statükoyu yeniden şekillendirmeye çalışıyorlar. Statüko yok dedim. Statükoyu yok ettik ve bunu doğru yaptık. Yaklaşık 30 yıldır bekliyoruz” dedi. Aliyev şunları söyledi: “Cumhurbaşkanı olarak faaliyetimdeki ana amacım, benim asıl görevim Azerbaycan topraklarının geri almak, toprak bütünlüğünün yeniden sağlanmasıdır. Bugün yapıyoruz. Yaklaşık 30 yıldır yapılan görüşmeler sonuç vermedi. İşgal altındaki topraklarda Ermenistan tarafından inşa edilen surlar bize bu toprakları vermeyi düşünmediklerini gösteriyor. Bizi ve uluslararası arabulucuları aldattılar.



HER GÜN İYİ HABERLER GELİYOR

Sadece zamanı uzattılar. Aynı zamanda işgal altındaki bölgelere yasa dışı bir şekilde yerleşiyorlardı. Her gün iyi haberler geliyor. Her gün bayrağımız yeni bir yerde dalgalanıyor. Ermenistan’a diz çöktürdük. Topraklarımızdan kovuyoruz. 30 yıl boyunca Ermenistan yönetimi tırnak arası uydurma gücüyle övündü. Ermenistan ordusu nerede? Onlar kaçıyorlar.”


Zengilan da özgür

Azerbaycan askerleri, işgalden kurtardıkları Zengilan kent merkezine Azerbaycan bayrağı dikti. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, 27 yıl sonra işgalden kurtarılan Zengilan kent merkezinin görüntülerini yayımladı. Görüntülerde, askerlerin Zengilan kentindeki binalardan birinin önüne Azerbaycan bayrağı diktiği görülüyor. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Hocavend’in Veng köyünün ismini Çınarlı olarak değiştirdiğini kaydetti. Azerbaycan ordusunun Zengilan ilinin topraklarını da kurtarmaya başladığını bildiren Aliyev, kent merkezi ile Havalı, Zerneli, Memmedbeyli, Hekeri, Şerifan ve Muganlı köylerinin artık Azerbaycan’ın kontrolünde olduğunu bildirdi.

#Zengilan
#Azerbaycan
#Ermenistan
3 yıl önce