Muslu Belediye Başkanı Sabahattin Adıyaman olan termik santrallerde sistemli olarak işçi çıkartıldığı ve kendisinin buna sessiz kaldığı yönündeki eleştirilerle ilgili; şuana kadar sadece 3 kişinin işten çıkartıldığının altını çizdi.  

Adıyaman,  “Sanıldığı gibi bir işçi kıyımına gitmek ve bölge halkını işsizlikle tehdit etmek gibi bir durum asla söz konusu değildir ve buna da asla müsaade etmeyeceğimizi bizi yakından tanıyan herkes çok ama çok iyi bilmektedir. Bizimde buna karşı sessiz kaldığımız gibi aslı astarı olmayan haberler hem basında hem de sosyal medyada zaman zaman karşımıza çıkmaktadır., Bu bölgede kurulu olan santrallerin nasıl ki, bölge halkına karşı olan sorumlulukları varsa, santrallerde çalışan arkadaşlarımızın da çalışmakta olduğu firmaya karşı sorumlulukları olduğunu unutmamaları gerekmektedir. Biz işten çıkartma olayından hemen sonra yetkili arkadaşlarla görüşüp konunun detayları hakkında bilgi aldık. Şirketin politikaları ile ters düşen eylemler sonucu işten çıkartmaların yaşandığı tarafımıza iletilmiştir. Sanıldığı gibi bir işçi kıyımına gitmek ve bölge halkını işsizlikle tehdit etmek gibi bir durum asla söz konusu değildir ve buna da asla müsaade etmeyeceğimizi bizi yakından tanıyan herkes çok ama çok iyi bilmektedir.” Dedi.

Adıyaman sözlerine şöyle devam etti:

 “Kimseye göbek bağım yok. Benim için önemli olan bölge halkının menfaatidir. Bölge halkının üzerinde oynanacak olan art niyetli hiç bir plana asla ve asla müsaade etmem söz konusu bile olamaz. Muslu işsizlik oranı en düşük yerleşim birimlerinin başında geliyor. Bu gün beldemizdeki işsizlik oranı % 1 bile değildir. Belediye çalışanlarımız en yüksek maaş alan işçiler arasında yer almaktadır. Biz büyük bir aileyiz ve her türlü sorun ve sıkıntıları kendi içimizde tartışır ve mutlaka çözüme kavuştururuz. Yeter ki bazı arkadaşlarımız bu güne kadar sadece dedikodu siyaseti üreterek nemalanmaya çalışan cenahın ayak oyunlarına gelmesinler yeter.

Son dönemlerde gerek basında, gerekse sosyal medyada özellikle şahsımı hedef alan karalamaya yönelik tehdit ve şantajlar içeren bazı ithamlara maruz kalmaktayım. Sabahattin Adıyaman’ı tanıyan herkes; kuru gürültüye, şantaja boyun eğmeyeceğimi çok iyi bilir. Kapımız ve gönlümüz herkese açıktır. Ama tehdit ve şantajla bizi köşeye sıkıştırmaya çalışanlar gereken cevabı alır.

Sabahattin Adıyaman’ın özü de birdir, sözü de. Elbette ki hiç kimse dört dörtlük değildir. Elbette bizimde hatalarımız ve yanlışlarımız olmuştur. Kul beşerdir, şaşardır. Biz demiyoruz ki, zemzem suyuyla yıkandık. Ama hizmetlerimizi yakından takip edenler çok iyi biliyor ki; biz bu güne kadar partili partisiz, fakir zengin ayrımı yapmaksızın, her kesime eşit mesafede hizmet götürmeye çalıştık.  Okul, camii, kuran kursu ayrımı yapmadık. Kültür sanat etkinliklerine de destek verdik,turizm ve sportif etkinliklere de.”