Erkut Can Zekalarını kendileri yarıştırsın
HABERİ PAYLAŞ

Zekalarını kendileri yarıştırsın

Okullar açıldığı sırada, Milli Eğitim Bakanı Selçuk bir konuşma yaptı. “Üç yıl içinde, Türkiye’deki bütün öğrencilere zeka taraması yapacağız”dedi.

Aman yapmayın. Öğrenciler arasında ciddi ayrımlara ve sorunlara neden olur.

Kötüye kullanılabilir. Sınıf ortamında, birçok koşuldan etkilenebilir. Milyonlarca çocukta geriye gidiş başlar. Sayın Bakan, siz bu testten vazgeçin de, önce büyüklere, ahlak ve vicdan testi yapın.

Yapın da kara tahtayı görelim. Çocuklarımıza iyi eğitim verelim yeter. Bırakın zekalarını kendileri yarıştırsınlar. Çünkü zekadan önce taranacak çok şey var. Mesela yine sizin sözünüz.

Haberin Devamı

“İmam hatipler, vicdan ile liyakatın, bilim ve teknolojiyle birleştiği yerlerdir”dediniz. Şimdi düşünüyorum da, bu düşünceye özel okullarınızı açtığınız yıllarda sahip olsaydınız, belki de imam hatip açardınız diye. Kimbilir…

NEYSE Kİ...

Filenin Sultanları altın sette basit hatalarla yenilip, Avrupa ikincisi olurken, fırsattan istifade Demet Akalın da TT oluverdi. Sormuş: “Koçumuz niye Türk değil, olsa kaybetmezdik”diye.

Neyse boş verin. Akalın bu deyip geçin. Yeteri kadar benzettiler zaten kendisini. Benim dikkatimi çeken ise, Cumhurbaşkanı gidecek diye, tam kadro Andorra maçına giden devlet erkanının, Sultanların Avrupa şampiyonluğu maçına hiç ilgi göstermemesiydi.

Tabii ki, Spor Bakanı ve federasyon başkanının dışında. Gerçekten ayıp. Neyse ki bu ayıbı, Cumhurbaşkanımız hemen bir kutlama mesajı yayınlayarak hafifletti. Sağolsun.

Görünmez çim

Milli takımın 6 puan aldığı maçları seyrettik, mutlu olduk. Ama benim derdim başka. Andorra maçında Vodafone Park’ın halini gördünüz. 10 bin kişilik Moldova stadının yemyeşil halini de.

Daha 3 maç oynandı bu hale gelmiş. Belki de görünmez çim kullanmışlar diyeceğim ama, şaka bir yana, maçlar oynanırken, nasıl düzeltilir diye de hayıflanıyorum.

Şenol Hoca bile, “Kasımpaşa sahası daha güzel” dediğine göre, bu iç saha avantajımızı büyük ölçüde kaybettik demektir.

Hem de Avcı’nın çabuk, kısa paslı oyun taktiğinde. Kısaca, bu görüntü Beşiktaş’a hiç yakışmıyor. İkinci Feda, eza getirmez inşallah.

Haberin Devamı

Yaşasın

Hani hep istiyordunuz ya, nerede olduğunu dahi bilmediğiniz Sierra Leone’ye gitmeyi. Size bir müjde vereyim o zaman. Artık rahatça gidebileceksiniz. Çünkü kapıda vize uygulaması başladı.

Ne yapacaksınız Avrupa’da dolaşarak. Ezberlediniz. Gidin Batı Afrika’ya, gezin. Dönüşünüz size kalmış. Belki de dönmezsiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder