Toplantıda görüşecek gündem maddeleri:

1) Güdümlü Projeler ve Çalışma Programı Revizyonun Görüşülmesi

2) Program İlerleme Raporlarının Görüşülmesi

3) 2016 Yılı Bağımsız Denetim Raporunun Görüşülmesi

4) İki Toplantı Arası Ajans Faaliyetlerinin Görüşülmesi

5) 2017 Yılı Mart Ayı Gelir-Gider Cetvelinin Görüşülmesi

AFYONKARAHİSAR VALİSİ VE AJANS YÖNETİM KURULU BAŞKANI AZİZ YILDIRIM’IN KONUŞMA METNİ

“Hatırlanacağı üzere geçen ayki toplantımızın da ilk gündem maddesini güdümlü projelere ayırmıştık. Toplantıda bazı güdümlü proje fikirleri üzerinde çalışması için arkadaşlarımızı görevlendirmiştik. Diğer taraftan, Kalkınma Bakanlığı tarafından gönderilen bir yazı ile güdümlü projelerin belli dönemler halinde Bakanlığa sunulması istenmiştir. Bu bağlamda, bugünkü toplantımızda güdümlü projeleri tekrar görüşeceğiz uygun olan güdümlü projeleri, Çalışma Programımızı revize ederek Bakanlığa suncacağız. Geliştirdiğimiz projelerin Bakanlığımız tarafından da uygun görüleceğini ümit diyorum ve hayata geçirilmesi ile birlikte Bölgede bazı alanlarda önemli bir değişim yaratacağını düşünüyorum. İlerleyen süreçte güdümlü proje geliştirmeye devam edeceğiz ve bunları yılın belirli dönemlerinde Bakanlığa sunacağız.

 

Bir diğer gündem maddemizde mevcut durumda devam eden 3 adet mali destek programının dönemsel raporlarını değerlendireceğiz. Bu kapsamda, programlara ilişkin varsa sorunları değerlendirip çözüme kavuşturmaya çalışacağız.

 

2016 yılı Bağımsız Denetim Raporunun görüşülmesi bir diğer gündem maddemiz. Sermaye Piyasası Kurulunun yetkilendirdiği bir denetim firması Ajansımızı denetlemiş ve Mart 2017 sonunda raporunu Ajansımıza sunmuş olup herhangi bir olumsuzluğa rastlanmamış ve Ajans çalışmaları yerinde bulunmuştur. Sadece iç denetçi eksikliğine dikkat çekilmiş, biz de bu konuda farklı dönemlerde ilana çıkmamıza rağmen rağmen iç denetçi istihdam edememiştik, bu sene içerisinde yine personel alımı yapacağız ve iç denetçi istihdam etmeye çalışacağız.

Son gündem maddesinde ise Mart ayı gelir-gider cetvelini görüşerek mali durumumuzu değerlendireceğiz.

Toplantımızın Bölgemize ve Ülkemize hayırlı olması temennilerimle sözlerime son veriyor; katılım sağladığınız için teşekkür ediyorum.”dedi.