Zarrab operasyonunun perde arkası: ‘Erdoğan’a operasyon çekiliyor’

Zarrab operasyonunun perde arkası: ‘Erdoğan’a operasyon çekiliyor’

17-25 Aralık’ta FETÖ aparatını kullanarak Erdoğan’ı devirmeyi başaramayan ABD’nin, Zarrab operasyonuyla bizzat devreye girdiği, 2007’den beri birçok siyasi ve bürokratın nefes alışının dahi takip edildiği, Erdoğan’ın olduğu durumlarda ise Alman istihbaratının devreye sokulduğu kaydedildi.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi,  17-25 Aralık’ta FETÖ aparatını kullanarak Erdoğan’ı devirmeyi başaramayan ABD’nin, Zarrab operasyonuyla bizzat devreye girdiğini aktardı.

‘Zarrab operasyonunun bilinmeyenleri’ başlıklı yazı kaleme alan Selvi, ABD’nin Zarrab’ı, 2007 tarihinden bu yana izlemeye aldığını, 2010-2015 tarihleri arasında ise resmi süreç için düğmeye basıldığını belirtti. Selvi, Zarrab’ın, para trafiği ve altın ticareti takibinde, CIA’nın İstanbul ve Ankara’daki ofislerinin dinleme üssü olarak kullanıldığını kaydetti.

Selvi, “ABD, 2007 yılından bu yana Zarrab adını koyup, Türkiye’den birçok siyasi ve bürokratın nefes alışını dahi takip etmiş. Söz konusu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın olduğu durumlarda ise Alman istihbaratının da devrede olduğu anlaşılıyor. FETÖ-ABD-Almanya üçgeni” diye yazdı.

Türkiye’nin önünde iki yol göründüğünü ifade eden Selvi, Enerji Bakanı Berat Albayrak’ın da savunduğu gibi, olayı ambargoyu delen bir işadamı ve onun etrafında dönen bir para ve altın trafiği olarak görüp, seviyesinin düşürülebileceğini, ya da diplomaside “kol bükme” olarak isimlendirilen önemli bir kozu karşısına koyup, Zarrab dosyasının rafa kalkmasının sağlanabileceğini belirtti.

Zarrab’ın olayda nokta değil, sadece bir virgül olduğunu belirten Selvi, “Zarrab üzerinden Erdoğan’a operasyon çekiliyor” dedi.