Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Zarrab davasında flaş gelişme

        New York'ta tutuklu olarak yargılanan ve hakkındaki iddianameyi hazırlayan New York Güney Bölgesi Başsavcılığı ile işbirliği yaparak itirafçı olmayı kabul ettiği öne sürülen İran asıllı işadamı Reza Zarrab hakkındaki davada bugün yapılması planlanan jüri seçimi 27 Kasım'a ertelendi. Bu ertelemeyle birlikte, daha önce aynı gün yapılması öngörülen ilk jürili duruşma da bir hafta erteleme ile 4 Aralık gününe bırakıldı.

        DHA'nın haberine göre New York'ta bugünkü duruşmaya da, New York´ta tutuklu olarak yargılanan Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla katılırken, Reza Zarrab katılmadı. Aynı dava kapsamında haklarında yakalama kararı çıkartılan eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Halkbank eski Genel Müdürü Süleyman Aslan, eski Genel Müdür Yardımcısı Levent Balkan da yargılanacak.

        AA'nın haberine göre;Atilla ve avukatları jüri seçimi için mahkemede hazır bulunurken, Sarraf bugünkü jüri seçimine de katılmadı. Atilla'nın mahkemeye takım elbise ile gelmesi ise dikkati çekti. Sarraf ve avukatları geçen hafta yapılan ara duruşmaya da katılmamıştı.

        Atilla'nın avukatı Victor Rokko jürili duruşmanın iki hafta içinde başlayacağını söyledi. Duruşmanın 4 Kasım Pazartesi günü başlaması öngörülüyor. Yarın yerel ile saat 2'de son kez ara duruşma yapılacak. Atilla'nın savunma ekibine bir avukat daha katıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ