BIST 9.699
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.498,19
HABER /  GÜNCEL

Zara kapanıyor mu? Zara'nın sahipleri gerçeği açıkladı

TÜRKİYE'deki Zara mağazaları kapanıyor ve ünlü marka piyasadan çekiliyor. Bu iddiayı gündeme getiren Fatih Altaylı oldu. Peki Zara gerçekten Türkiye'deki mağazaları kapatıp gidecek mi? Şu ana kadar Zara'nın sahiplerinden haberlere ilişkin açıklama geldi. Zara İspanya'ya ait bir marka. Zara'nın sahibi İspanyol işadamı Amancio Ortega.

Abone ol

Habertürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı köşesinde giyim sektörünün önemli markalarından Inditex'in Türkiye'deki Zara mağazalarını kapatacağını ileri sürdü. Zara'nın sadece İstanbul'da 20'den fazla mağazası bulunuyor. Bu çarpıcı iddia üzerine Zara'nın İspanyol sahiplerinden açıklama geldi. İşte iddia ve işin aslı;

Türkiye'de geniş bir ağ kuran Zara kullanıcıların tercih ettiği ve tutmuş bir marka. Haliyle Zara'nın Türkiye pazarından çıkacağı iddiası şaşkınlık yarattı. İddiayı dile getiren de Fatih Altaylı oldu. Altaylı şunları yazdı;

-“Ve bu dünya devi Zara, Türkiye’den çıkma kararı almış. Tüm mağazalarını kapatacak ve Türkiye’de sadece online satış yapacakmış. Daha önce de böyle dedikodular çıkmış, ancak Zara Türkiye’den çıkmamıştı. Ancak bu kez bana bu bilgiyi veren, Türkiye’nin en önemli tekstil üreticilerinden biri. Her ne kadar bu kararın gerekçesi ‘yüksek kiralar nedeniyle aşırı maliyetler’ olarak gösterilse de ben pek de öyle düşünmüyorum.”

ZARA KAPATIYOR MU AÇIKLAMA GELDİ

Zara'dan 'mağazaları kapatacak' iddiasına son dakika açıklaması geldi. Zara haberleri kesin dille yalanları ve "Türkiye'deki mağazalarını kapatmayacaklarını ve ülkeden çıkma gibi bir planlarının kesinlikle olmadığını" duyurdu.

Zara'nın sahibi kim? Zara hangi ülkenin markası

Zara'nın sadece İstanbul'da 20'den fazla AVM'de mağazası bulunuyor. İzmir'de 3 mağazası bulunan Zara markasının Ankara'da ise 5 AVM'de yeri var. Dünya giyim devi Zara 1998’den bu yana Türkiye’de Inditex Grup bünyesinde faaliyet gösteriyor. Grubun bünyesinde Massimo Dutti, Pull and Bear, Oysho ve Bershka gibi birçok ünlü marka yer alıyor. Zara bir İspanya'ya ait bir marka. Dünya geneline yayılmış global bir marka olan Zara'nın 6 binin üzerinde mağazasıvar.