Reha Arar

Reha Arar

reha.arar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Tarihte eğlence, İstanbul’da Galata’da başlamış daha sonra Beyoğlu’na, Harbiye ve Şişli ve Tarabya’ya taşınmıştır. En son olarak da Anadolu Yakası’nın etkinlikleri arasında yer bulmuştur. Kadıköy bölgesinde bundan 60 yıl önce Bostancı’da iki müzikli taverna, Bağdat Caddesi’nde ise alaturka müzik yapılan bir salon hatırlıyorum. Bunun dışında son yıllarda artık tüm semtlere sıçrayan zamane müzikli meyhanelerinden The Muhtar’ı Ataşehir’de ziyaret etme imkanı buldum. Fakat burası çok ciddi bir kompleks, toplantı salonu bölümü, büyük bir restoranı, geceleri ilerleyen saatlerde sürpriz şovların yapıldığı podyumu ve de açılmasını sabırsızlıkla bekledikleri büyük ses getirecek kardeşi, bu gizemli tesisin ana unsurları...

Haberin Devamı

Zamane meyhanesi: The Muhtar...
Leziz yemekler

Şimdi gelelim muhteşem mezelere; soğuk mezeler kısmında en beğendiğim şefin salatasında roka ve yeşil salatanın yeşil elma, peynir ve balsamik ağırlıklı bir sos ile karışımı sunulmuş. Zeytinyağlı tabağının sebzeleri olan kereviz, patlıcan ve kabak mevsimine göre değişiyor. Pancarlı tabule, Avrupai bir lezzet, muhammara, portal ve mandalina parçaları yatağında hafif marine edilmiş levrek, bademli atom çok cezbedici tatlar olarak karşımıza çıkıyor. Ara sıcaklarda tercihim karides güveçten yana oldu ancak bence karides seçimi daha özenli yapılmalı. Mücver sıcak sıcak ve son derece leziz geldi.
Ana yemeklere gelince, levrek ızgarayı veya ağır ateşte uzun saatler pişmiş dana kol ve patates fırın yenmeli mutlaka. Tatlılarda ise beyaz çikolatalı ve tahin soslu balkabağı tatlısı tercih edilebilir.
The Muhtar’da servis elemanlarının kıyafetleri gerçek köy karakterlerini andırıyor. Bu nüans işletme müdürü Ersan Şen’in hoş bir buluşu tıpkı darbuka şovu gibi. En küçük ayrıntı bile özenle seçilmiş, umuyorum ki yiyecek-içecek hayatımızdaki serüveni de uzun soluklu olur.

GAZZINO GELİYOR…

Biraz evvel sizlere bahsettiğim alt katta inşaat halinde olan Gazzino, bu kış Anadolu Yakası’nın hatta İstanbul’un en iddialı müzikholü olmaya aday bir mekan olarak tasarlanmış.
Mimar Eren Yorulmazer’in uzun çalışmaları sonucunda ortaya çıkarttığı mekan, şimdiden kulaktan kulağa yayılmış durumda. Bu arada tesisin sahibi Uğur Kemal Suksan ile yaptığım sohbette Rose Kar’ın da işletmenin içinde olduğunu ve Paris’in meşhur Lido’su konseptinde bir eğlence merkezi yaratma düşüncesinde olduklarını öğreniyorum.

Haberin Devamı

İtalyan ve Türk başarıları

Geçtiğimiz hafta Palazzo di Venezia, çok önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Eataly’nin şefi Claudio Chinali ile İtalyan mutfağını tanıtmak ve yaygınlaştırmak amacıyla kurulan Accademia Italiana della Cucina’nın Türkiye yönetim kurulu başkanı Dilek Bil, onurlandırıldı. İkiliye, İtalya’nın Türkiye Büyükelçisi Massimo Gaiani tarafından ‘İtalya’nın Yıldız Nişanı’ (Cavaliere dell’Ordine della Stella d’Italia) takdim edildi.
İtalya ve Türkiye arasında bir köprü görevi gören davet, keyifli saatler geçirmemi sağladı.

Zamane meyhanesi: The Muhtar...