'Zaman ve mekan özellikle seçildi'

SİYASET 02.01.2017 - 17:20, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:15 3092+ kez okundu.
 

'Zaman ve mekan özellikle seçildi'

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu,...
..."İstanbul’da yeni yılı sevdikleriyle birlikte eğlenerek kutlayan insanlara yönelik vahşice gerçekleştirilen terör eyleminde, biri polis memuru, aralarında ülkemizde konuk olarak bulunan 39 insanımızı kaybettik. 65 de yaralımız var" dedi.Ölenlere Allahtan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara da acil şifalar dileyen Bektaşoğlu, "Ortaköy saldırısı, birbirimize ülkemiz için barış dileyerek, geçen yılda yaşanan acıların tekrarlanmamasını umut ederek girdiğimiz yeni bir yılın ilk saatlerinde yapılması acımızı bir kat daha artırmıştır. Saldırıyı planlayarak gerçekleştiren teröristlerin arkasındaki güçler, öncekiler de olduğu gibi, bu sefer de zamanı ve mekanı özellikle seçerek, birlik ve beraberliğimizi bozarak toplumsal ayrışmayı ve kutuplaşmayı artırmak istemişler; böylece güven duygumuza, moral ve motivasyonumuza zarar vereceklerini sanmışlardır. Ama terör ve onu koruyup geliştirmek isteyen güçlerin bu oyunu boşa çıkacak bu ve diğer amaçlarına ulaşamayacaklardır. Türk halkının saldırı sonrasında gösterdiği ortak tepki bunun kanıtıdır. Canlı bomba, bombalı araçla saldırma, uzaktan kumandayla patlatma dışında, terör örgütlerinin; artık eğitim aldığı anlaşılan profesyonel suikastçılarla özel alanlarda kitle katliamına yönelmeleri, yeni bir gelişmedir.Saldırganın uzun namlulu ağır silahlarla kısa sürede, yakın mesafeden insan öldürme eğitimi aldığı görülmektedir. Bambaşka bir katil türüyle karşı karşıyayız. Böyle bir terör eylemi ancak organize bir şekilde gerçekleştirebilir. Bu noktada; iktidara, başbakan, ilgili bakanlar ve güvenliği sağlayan kuruluşlara düşen görev ve sorumluluk; hain saldırıyı gerçekleştiren, yardım eden, planlayarak tasarlayan ülke, kişi ya da kişileri, kuruluşları, dahili ve harici bedhahları biran önce bulmaktır. Bağırmak, çağırmak, terör örgütlerini kınamak, failleri üstü kapalı, ima dolu sözlerle tarif etmek değildir. Kimdir bu ‘Türkiye’nin gelişmesini istemeyenler’?.. İktidar terör yoluyla varlığımıza kast eden düşmanlarımızı net, somut, bilgi ve belgeleri ortaya koyarak açıklamalıdır. Hepimizin beklentisi bu yöndedir" diye konuştu. 
CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu,...
..."İstanbul’da yeni yılı sevdikleriyle birlikte eğlenerek kutlayan insanlara yönelik vahşice gerçekleştirilen terör eyleminde, biri polis memuru, aralarında ülkemizde konuk olarak bulunan 39 insanımızı kaybettik. 65 de yaralımız var" dedi.
Ölenlere Allahtan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara da acil şifalar dileyen Bektaşoğlu, "Ortaköy saldırısı, birbirimize ülkemiz için barış dileyerek, geçen yılda yaşanan acıların tekrarlanmamasını umut ederek girdiğimiz yeni bir yılın ilk saatlerinde yapılması acımızı bir kat daha artırmıştır. Saldırıyı planlayarak gerçekleştiren teröristlerin arkasındaki güçler, öncekiler de olduğu gibi, bu sefer de zamanı ve mekanı özellikle seçerek, birlik ve beraberliğimizi bozarak toplumsal ayrışmayı ve kutuplaşmayı artırmak istemişler; böylece güven duygumuza, moral ve motivasyonumuza zarar vereceklerini sanmışlardır. Ama terör ve onu koruyup geliştirmek isteyen güçlerin bu oyunu boşa çıkacak bu ve diğer amaçlarına ulaşamayacaklardır. Türk halkının saldırı sonrasında gösterdiği ortak tepki bunun kanıtıdır. Canlı bomba, bombalı araçla saldırma, uzaktan kumandayla patlatma dışında, terör örgütlerinin; artık eğitim aldığı anlaşılan profesyonel suikastçılarla özel alanlarda kitle katliamına yönelmeleri, yeni bir gelişmedir.
Saldırganın uzun namlulu ağır silahlarla kısa sürede, yakın mesafeden insan öldürme eğitimi aldığı görülmektedir. Bambaşka bir katil türüyle karşı karşıyayız. Böyle bir terör eylemi ancak organize bir şekilde gerçekleştirebilir. Bu noktada; iktidara, başbakan, ilgili bakanlar ve güvenliği sağlayan kuruluşlara düşen görev ve sorumluluk; hain saldırıyı gerçekleştiren, yardım eden, planlayarak tasarlayan ülke, kişi ya da kişileri, kuruluşları, dahili ve harici bedhahları biran önce bulmaktır. Bağırmak, çağırmak, terör örgütlerini kınamak, failleri üstü kapalı, ima dolu sözlerle tarif etmek değildir. Kimdir bu ‘Türkiye’nin gelişmesini istemeyenler’?.. İktidar terör yoluyla varlığımıza kast eden düşmanlarımızı net, somut, bilgi ve belgeleri ortaya koyarak açıklamalıdır. Hepimizin beklentisi bu yöndedir" diye konuştu. 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.