Süper Lig’de 11 haftanın en iyi kalecisi süper ligde ilk kez forma giyen Çaykur Rizespor'un genç kalecisi Zafer Görgen oldu. Antalyaspor karşısında Tarık Çetin’in kırmızı kart görmesiyle 56. dakikada kaleye geçen 19 yaşındaki file bekçisi, birbirinden kritik 6 kurtarış yaparak takımının 1-0’lık galibiyetinde başrol oynadı, haftanın en iyi oyuncusu oldu. 

Dörtlü savunmanın sağ kenarındaki isim Joao Pereira. Trabzonspor’un Alanyaspor’u 1-0 mağlup ettiği maçta girdiği 10 ikili mücadeleyi de kazanan Portekizli oyuncu bunun yanında 4 top kapma, 11 de sahipsiz top kazanmayla önemli bir savunma performansı sergiledi.  

Defans merkezindeki ilk isim Galatasaray’dan Ahmet Çalık. Takımının Gaziantep Futbol Kulübü ile oynadığı maçta %95’lik pas isabeti yakalayan 25 yaşındaki oyuncu, 6 ikili mücadele kazanıp 10 da uzaklaştırma yaptı.  

Haftanın en iyi stoperlerinden diğeri ise Mohamed Abarhoun oldu. Çaykur Rizespor’a Antalyaspor karşısında galibiyeti getiren golü atarken bir kez de çizgiden top çıkaran Faslı oyuncu, 10 uzaklaştırma yaptı ve 6 ikili mücadele kazandı.  

Savunma hattının solunda ise Galatasaray’dan Emre Taşdemir var. Gaziantep deplasmanında Feghouli’nin golünü hazırlayan Emre, toplam 4 şut pası verdi ve 5 ikili mücadele kazandı.  

Orta alandaki ilk isim Gençlerbirliği’nden Giovanni Sio. Takımının Kayserispor’u 2-1’lik skorla devirdiği karşılaşmada 1 gol atıp 1 de asist yapan Fildişi Sahilli oyuncu üç puanın mimarı oldu.  

Beşiktaş’ın Denizlispor’u 1-0 mağlup ettiği karşılaşmada %93.4’lük pasi sabetiyle oynayan Atiba Hutchinson, aynı zamanda 9 ikili mücadele ve 6 sahipsiz top kazanarak haftanın 11'ine girmeyi başardı. 

Orta alandaki bir diğer isim ise Fenerbahçe’nin Brezilyalı oyuncusu Luiz Gustavo. Kasımpaşa karşısında 14 sahipsiz top kazanan ve %93’lük pas isabetiyle oynayan Gustavo, 7 de ikili mücadele kazandı.  

Sol kanatta Sivasspor’un gözde ismi Emre Kılınç bulunuyor. Konyaspor karşısında müthiş bir gole imza atan Emre, 3 şut pası verirken, 5 de ikili mücadele kazandı.  

Forvet hattındaki ilk isim Başakşehir’in formda ismi Enzo Crivelli. Fransız oyuncu Ankaragücü karşısında attığı iki golle takımına galibiyeti getiren isim oldu.  

Kadromuzdaki son oyuncu ise Vedat Muriqi. Fenerbahçe’nin Kasımpaşa’yı 3-2 mağlup ettiği maçta iki penaltı golüne imza atarken, 7 kez rakip ceza sahasında topla buluştu ve toplam 5 kez kaleyi yokladı.

Öte yandan Çaykur Rizesporlu Zafer Görgen’den mutlusu yok. Süper Lig'in 11. haftasında Çaykur Rizespor'da Tarık Çetin'in kırmızı kart görmesinin ardından kaleye geçen ve takımının Antalyaspor'u 1-0 yendiği maçta kurtarışları ile katkı sağlayan 19 yaşındaki kaleci Zafer Görgen, taraftara teşekkür etti. Çaykur Rizespor’da A Milli Takım’a seçilen kaleci Gökhan Akkan 11. haftada sakatlığı nedeniyle Antalyaspor maçının kadrosuna alınmadı.

Yeşil-mavili ekibin kalesini koruyan ikinci kaleci Tarık Çetin de 54. dakikada rakibine yaptığı hareket sonrasında kırmızı kart görünce kaleye 19 yaşındaki Zafer Görgen geçti. Zafer, sahada kaldığı süre içerisinde 7 isabetli şut kurtararak takımının 3 puan almasında önemli katkı sağladı.

Zafer Görgen, kendisine gösterilen ilgiye yaptığı yazılı açıklama ile teşekkür etti.

Kendisi için rüya gibi maçın anlamını ve hissini anlatmasının mümkün olmadığını vurgulayan Zafer Görgen, “Bu kulübe geldiğim andan itibaren formamdan ve alnımdan akacak terin son damlasına kadar hakkını vereceğimi söyledim. Hırsımdan ve irademden asla ödün vermeyip, çalışmalarımı her geçen gün daha fazla üstüne katarak sürdüreceğim. Bugün bana bu imkanı veren öncelikle başkanıma, yönetime ve bana bu gururu yaşatan hocama ne kadar teşekkür etsem az. Maça girdiğim andan itibaren takımım için sahada elimden gelenin hep fazlasını vermeyi düşündüm ve amacımdan asla şaşmadan bu zamana kadar çalıştığım günleri gösterebildiysem ne mutlu bana” ifadelerini kullandı.

Zafer Görgen, açıklamasında ayrıca şunları kaydetti: “Hedefim ve amacım çok daha fazla çalışmak, kendimi geliştirmek. Daha fazla mücadele verip bunu ilerleyen zamanlarda tekrar sahaya yansıtacağımı belirtmek isterim. Bu konuda beni yalnız bırakmayan, bizden önce takımına her türlü destek olan, çok değerli taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Bana verdikleri büyük desteği hayatım boyunca unutmayacağım. Bugüne kadar buralara gelmemde emeği olan herkese minnettarım. Bu galibiyet hepimizin.”