Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde 15 Temmuz şehitlerini rahmetle anıyoruz
15 Temmuz hain darbe girişimine karşı milli direnişin 4. yılında Zonguldak Valiliği tarafından program düzenlendi.

Fethullahçı Silahlı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz 2016 gecesi teşebbüs ettiği hain darbe girişimi, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine Türk Milleti’nin direnişi ile karşılaşmış, ülkesine, devletine ve bayrağına sahip çıkan vatandaşlarımız tanklara, bombalara ve tüfeklere karşı kendini siper ederek darbe girişimini bertaraf etmişti.

FETÖ’cü vatan haini darbe girişimi sırasında alçakça, kalleşçe saldırılar sonucunda özel harekat polislerimiz, vatansever askerlerimiz ve sivil vatandaşlarımız şehit edilmişti.

15 Temmuz demokrasi şehitlerini bir kez daha rahmetle ve minnetle anıyor, milletimizin kararlı duruşu ile demokrasi nöbetlerinin hiç bitmeyeceğini bir kez daha vurguluyoruz.

Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz hain darbe girişimine karşı milli direnişin anısına her yıl 15 Temmuz tarihi devletimiz tarafından Demokrasi ve Milli Birlik Günü ilan edildi.

Zonguldak Valiliği tarafından düzenlenen program gereğince 15 Temmuz akşamı saat 20.00’den itibaren Madenci Anıtı önünde demokrasi nöbeti tutulacak. 

15 Temmuz günü düzenlenecek etkinlikler Valilik tarafından şu şekilde açıklandı.

Editör: Haber Merkezi