banner333

banner309

Yüzlerce Kişi Mobil Çanakkale Müzesini Gezdi

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından "Al sancağın dalgalandığı her yerdir Çanakkale" sloganıyla Çanakkale ruhunu ülkenin 81 şehrinde yaşatmak için yola çıkan Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi, Gümüşhane’de yüzlerce kişi tarafından ziyaret edildi.

Gümüşhane 15.09.2020, 12:20
Yüzlerce Kişi Mobil Çanakkale Müzesini Gezdi
banner400

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından "Al sancağın dalgalandığı her yerdir Çanakkale" sloganıyla Çanakkale ruhunu ülkenin 81 şehrinde yaşatmak için yola çıkan Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi, Gümüşhane’de yüzlerce kişi tarafından ziyaret edildi.

15 Temmuz Zafer Meydanındaki alanda açılan mobil müzeyi gezenler duygu dolu anlar yaşadı. Müzeyi ziyaret edip bugüne kadar Çanakkale’yi gidip göremeyenlerin birçok artık Çanakkale’ye daha çok gitmek istediğini söyledi.

İçerisinde Çanakkale Savaşı ile ilgili resimlerin, fotoğrafların, çeşitli görsel materyallerin ve videoların izletildiği ekranların, Çanakkale Cephesinden günümüze kalan çeşitli savaş objelerinin sergilendiği bir bölüm ile Çanakkale askerinin heykelinin de bulunduğu Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi, Çanakkale ruhunu, tıpkı o gündeymiş gibi yaşayabilmelerini sağlamak amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hayata geçirildi.

Müze koordinatörü Mert Çatalbaş, Türkiye’de ilk defa böyle bir uygulamanın yapıldığını belirterek, 2 yıl içerisinde 81 ilde yaklaşık 207 noktada hizmet verecek tırın Türkiye’yi 2 defa dolaşacağını söyledi.

Amaçlarının Çanakkale ruhunu, Çanakkale’ye gelemeyenlere en içten duygularla hissettirmek olduğunu kaydeden Çatalbaş, “Tekirdağ, Kırklareli, Edirne’yi gezdik. Daha sonra İstanbul’da bir hafta boyunca etkinliklerimiz oldu. Karadeniz hattı boyunca Sinop, Samsun, Trabzon ve Gümüşhane 22’inci ilimiz. Yıl boyunca 52 ilimizi tamamlayacağız. Gümüşhane’de 2 gün etkinliğimiz sürdü. Pazar günü 329 kişi ziyaret etti. Talep çok, geri dönüşler gerçekten çok güzel ve bu bizi duygulandırıyor. Ziyaretçilerimiz genelde çok memnun ayrılıyorlar, teşekkürlerini sunuyorlar Çanakkale’ye gitmek istediklerini söylüyorlar” dedi.

Müzeyi çocuklarıyla birlikte ziyaret eden Gökhan Bozkır ise çok etkilendiklerini belirterek, “Çocuklarıma atalarımızın bu vatanı bize nasıl emanet ettiğini göstermek için sergiye getirdim. Çanakkale savaşlarının nasıl zorlu geçtiğini az çok burada görebildik. Mermilerin birbirine geçmesini, çocuğuma da göstermek istedim. Atalarımızın nasıl bu vatanı bize emanet ettiğini göstermek ve o bilinci oluşturmak için çocuğumu da buraya getirdim" diye konuştu.

“Şimdi Çanakkale’ye gitmeyi daha çok istiyorum”

Bir diğer ziyaretçi Rüstem Demirağ da çocuklarıyla Çanakkale’yi gidip görmeyi çok istemesine rağmen fırsatı olmadığını vurgulayarak, “Bu mobil müzenin buraya gelmesi çok güzel oldu. Gidip görmeyi çok istiyordum. En azından o tarihe dönüp orada neler oldu neler yaşandığını görebilmek hakikaten güzeldi. Şimdi Çanakkale’ye gitmeyi daha çok istiyorum. Burada gördükten sonra tüylerim diken diken oldu. Çok duygulandım. Hele hele bizim askerimizin teçhizatı ve kıyafetiyle düşman askerlerinin teçhizatı kıyafetlerini görünce aradaki güç farkını daha iyi anladım. Ona rağmen iman gücüyle nasıl kazandığımızı daha iyi anlamış oldum. Gümüşhane’ye ilk defa geldi ve gerçekten çok güzel bir hizmet olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46