Konuya ilişkin açıklama yapan işçiler karantina kuralına uyacaklarını belirterek en kısa sürede Türkiye’ye dönmek istediklerini belirtiyorlar.

Yüzlerce işçi hayatlarının da tehlike de olduğunu belirterek Erdoğan’a sosyal medya üzerinden seslendiler. Kendilerini Cezayir’e gönderen firmaların uğraştığını ancak korona virüs nedeniyle dünya da yaşanan olağan dışı durumdan dolayı yeterli olmadığını ifade eden işçiler Erdoğan’a seslenerek: “Sayın Cumhurbaşkanım Cezayir’de mahsur kaldık. Bazılarımızın vizeleri bitti ve biz buradan çıkamıyoruz. Bizleri de öğrenciler gibi ülkemize vatanımıza geri götürmenizi istiyoruz. Gerekli olan kurallara uyacak ve kendimizi izole edeceğiz. Ancak biran önce ülkemize dönmek istiyoruz. “açıklamasın da bulundular.

Kahramanmaraş dahil birçok şehir den yüzlerce işçi Cezayir’de halen kendilerine yardım edilmesini bekliyor. Alınan bilgiye göre Kahramanmaraş’tan Cezayir’de 300’den fazla tünel kalıp işçinin olduğu belirtiliyor. Cezayir’in Adrar, Konstantin, Konstantine, Setif,Oran, Tiyaret, Bicerya, Bilida gibi şehirlerinde bulunan işçiler Türkiye ile yaptıkları görüşmeler de yetkililerin çalışmaların devam ettiğini belirtiklerini ve kendilerinden haber beklemelerini istediklerini aktarıyor. Cezayir’de bulunan işçiler Türkiye’ye dönmek ve ailelerine kavuşmak için gün sayıyor.

Ayrıca Kahramanmaraş'tan Irak’a çalışmaya giden yaklaşık 300 inşaat işçisi de mahsur kalanlar arasında bulunuyor. İşçiler, kendilerini götüren taşeron firmalar aracılığı ile Milletvekilleri ve Bakanlara ulaştıklarını fakat firma yetkililerinin ‘şu anda bekleyin, planlama yapılıyor’ dediklerini aktarıyorlar. İşçiler, “Biz burada Coronavirüsüne yakalanmak istemiyoruz, burada Coronaya yakalanırsak bize bakacak doğru düzgün ne doktor bulabiliriz ne de hekim bulabiliriz. Bizi böyle bir hastalık yakalarsa bizi Türk hekimlerine emanet etsinler, bizi ülkemize emanet etsinler.” Diyorlar.