23 Ocak 2021 10:14

Yüz yüze eğitime başlayacak olan 8 ve 12. sınıflar kısıtlamalardan muaf tutulacak

Liselere Geçiş Sistemi ile Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na girecek yaklaşık 4 milyon öğrenci ve öğretmenleri bu ara tatilde derse devam edecek. Bu öğrenciler kısıtlamalardan muaf tutulacak.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Koronavirüs (Kovid-19) pandemisi nedeniyle uzaktan eğitim yoluyla sürdürülen 2020-2021 eğitim öğretim yılının ilk dönemi dün tamamlandı. Sınava hazırlanan 8 ve 12'nci sınıflar için artık yüz yüze eğitim başladı. Hafta içi ve hafta sonu yapılacak kurslara katılan öğrenciler, özel izinle sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacak.

Milli Eğitim Bakanlığı geçtiğimiz günlerde, 8. ve 12. sınıf öğrencileri ve mezunlar için isteğe bağlı açılan resmi okullardaki destekleme ve yetiştirme kurslarında, özel okullardaki takviye kurslarında ve 12'nci sınıflara yönelik özel öğretim kurslarında yüz yüze eğitimin başlatılmasına karar verdi.

Hürriyet'ten Nuran Çakmakçı'nın haberine göre, 8 ve 12'nci sınıf öğrencileri yani 6 Haziran'da yapılacak Liselere Geçiş Sistemi (LGS) ile 26-27 Haziran'daki Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girecek yaklaşık 4 milyon öğrenci ve öğretmenleri bu ara tatilde derse devam edecek.

Destekleme ve yetiştirme kursları yarıyıl tatilinde (25 Ocak-7 Şubat arasında) hafta içi veya hafta sonu olacak şekilde planlanabilecek. Hafta sonu yapılan sokağa çıkma yasağı için Milli Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı'nın izni ile kurslara katılan öğrencilere okul yönetimince bir belge düzenlenmesi halinde sorun çözülecek. Yani okulundan, kursa katıldığına yönelik belge alan öğrenciler sokağa çıkıp okuluna gidebilecek. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Evine saldırılan mülteci: "Saldırıya uğradık, üzerine bir de iftira atılıyor"

SONRAKİ HABER

Prof. Dr. Murat Türkeş: Türkiye’de iklim tüm alan ve zaman ölçeklerinde değişiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...