Gündem

Yüz Binlerce Taşeron Kadroya Geçerken 50 Bin KİT İşçisi Geçemedi

Taşeron işçilerin kadroya geçirilmelerine ilişkin usul ve esaslar 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede yayımlandı. 696 sayılı KHK’nın ardından 2 Ocak 2018 tarihinde taşeron işçilerin kadrolu olarak istihdam edilmesine ilişkin başvurular başladı ve söz konusu başvurular 11 Ocak 2018 tarihine kadar devam edecek. 

Bu kapsamda yüz binlerce taşeron işçi kadroya geçiyor ancak KİT’lerde çalışan 50 bin taşeron işçi kapsama alınmadı. Bu işçilerin kadroya geçmek için talepleri bulunuyor.

Konu ile ilgili olarak Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay da bir açıklama yaptı. Ergün Atalay açıklamalarında 81 ildeki Türk-İş il temsilcilerini, bölge başkanlarını ve genel başkanlarını Ankara’ya çağırdıklarını ve bütün taleplerin Bakanlara iletileceğini ifade etti. Bunun yanı sıra Ergün Atalay düzenleme ile asıl işler dışarıda kalırken yardımcı işlerin kadroya girdiğini bildirdi.

“ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”

Ergün Atalay açıklamalarının devamında Başbakan Binali Yıldırım ile görüşerek söz konusu durumu aktardıklarını ifade etti ve “Daha önceki görüşmelerimizde bu personelin kadro kapsamına alınacağına dair ümidimiz artmıştı. Bu devam ediyor. Kadro bu 50 bin işçinin de hakkı ve elimizden geleni yapacağız” dedi.

İŞÇİLERE KADRO İMKANI DOĞACAK

Sendikaların KİT’lerde çalışan taşeron işçilerin de kadro kapsamına alınmasına ilişkin yoğun bir çalışması bulunuyor. Posta Gazetesinin haberine göre sendikalar tarafından yapılan talepler kabul edilirse TCDD, Elektrik Üretim AŞ, TEDAŞ, Kömür İşletmeleri, DHMİ, BOTAŞ, Çaykur gibi 55 kurumda çalışan işçiler kadro kapsamına alınacak. 

TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Söz konusu durumun Kamupersoneli.net olarak takipçisi olacak ve işçilerin seslerini duyurmaya devam edeceğiz. KİT işçilerinin kadroya alınması hakkında herhangi bir gelişme olduğunda ziyaretçilerimizi sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bir Yorum

  1. çağrı merkezi alo 170,alo 183,alo147 kadro istiyoruz…

  2. Kisir döngü mevcut 170 e soruyoruz lakin sirkete sorun diyor. Garip bir durum mevcut. Bize belediyenin ana şirketisiniz size evrak v.b şeylere gerek yok dediler. Anlamış değiliz. Sonuç olarak biz zannettikki kadro verilecek lakin aynı şirkette çalışmaya devam. Fark nedir anlamadık seçim yakın anlamsız oy atarız artik

  3. Taşeron firmada teknik eleman olarak çalışırken vatan görevi için kurumun şirketle anlaşma gereği tazminatı almadan tüm hakları saklı kalmak kaydıyla istifa edip 2015 yılı temmuz ayından 2016 temmuz ayına kadar askerlik görevini, kutsal görevini yaptı, askere gidince kurum yerine eleman almış bu çoçuklar işsiz kaldı bu çoçuklar askerlik için işinden ayrıldı bu yeni çıkan yasada bu çocuklar için de Allah rızası için bir hak tanıyın iş kanununda “askerlik görevi için ayrılanlar yeniden 2 ay içinde dilekçeyle başvuru yaptıklarında yeniden işe başlatılır “ maddesi var, kurumla karşı karşıya gelmemek için iyi niyetlerinden dolayı mahkemeye de vermediler bunlarında aileleri,çocukları bakmakla yükümlü oldukları aileleri var.

  4. Bizimle dalga gecin gecin oy pusulasi bizede gelecek

  5. Ptt calisani olarak bizde kadro istiyoruz kit olarak hakkimiz olani istiyoruz

  6. vakifbank ta çalişan vakif pazarlama personeli̇yi̇z yillardir asil i̇şi̇ yapiyoruz lütfen Allah rızası için hakkımızı kadro muzu verin

  7. cumhurbaşkanımız kamuda taşeron bırakmayacaz dedi eminim ki ; zaman içinde kit 'lerin durumu'da çözülecektir. ben biraz daha sabır diyorum.

  8. DHMİ ÇALIŞMAKTAYIM YAKLAŞIK TEMİZLİK 50 PERSONEL VE GÜVENLİKTE 80 KİT PERSONELİ SİZDEN KODRO İSTİYORUZ BİZ BU HÜKÜMETE CUMHURBAŞKANIMIZA VE BAŞBAKANIMIZA VEDE ÇALIŞMA BAKANIMIZA GÜVENİYORUZ BU 130 KİT ELEMANIDA SİZ BÜYÜKLERİMİZE GÜVENİYOR İŞŞALLA ALLAHIN İZNİYLE EN KISA ZAMANDA MÜJDELİ HABERİ ALACAĞIMIZA İNANIYORUM

  9. Tccd 10seneden beri çalışıyorum ,benimle birlikte 18sene çalışan arkadaşım var . Lütfen haksızlığa son verin . Halkımızı verin.