Sağlık Personeli

Yüz Binlerce Aday Sağlık Bakanlığından Atama Bekliyor

Sağlık Bakanlığına ÖSYM merkezi yerleştirme kapsamında KPSS puanı ile en son 2017 yılının Haziran ayında 12 bin 500 kişilik alım gerçekleştirildi. 

Bunun ardından Sağlık Bakanlığı az bir sayıda personel alımı gerçekleştirmeye devam etti ancak alınan personeller sınırlı sayıda ve Bakanlığa yardımcı personel olarak görevlendirildi. 

2017 yılının Haziran ayından bu yana Sağlık Bakanlığı personel alımı veya atama gerçekleştirmedi. Bu kapsamda yüz binlerce aday Sağlık Bakanlığında atama bekliyor.

EN SON 12 BİN 500 ALIM YAPILDI

Sağlık Bakanlığına 2017 yılında yapılan en büyük alım 12 bin 500 personel alımı oldu. Söz konusu personel alımı Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından KPSS 2017/5 merkezi atama kapsamında gerçekleştirildi. Söz konusu 12 bin 500 personel alımı için adaylar başvurularını ÖSYM aday işlemleri sistemi üzerinden 7 Haziran 2017 ile 13 Haziran 2017 tarihleri arasında başvurularını gerçekleştirdiler. Söz konusu Sağlık Bakanlığı 12 bin 500 personel alımında Ebe, Hemşire, Anestezi Teknisyeni, Çevre Sağlığı Teknisyeni, Diş Protez Teknisyeni, İlk ve Acil Yardım Teknisyeni, Laboratuvar Teknisyeni, Ortopedi Teknisyeni, Röntgen Teknisyeni, Tıbbi Sekreter kadroları için tercihler yapıldı.

9 BİN 267 ADAYIN GÜVENLİK SORUŞTURMASI TAMAMLANDI

Bunun ardından 23 Haziran 2017 tarihinde Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından bir duyuru yayımlandı ve yayımlanan duyuruda Sağlık Bakanlığı KPSS 2017/5 ile 12 bin 500 personel alımı tercih sonuçlarının açıklandığı ifade edildi. Bundan sonra se başvuru sonuçlarına göre kazanan adaylar güvenlik soruşturmasından geçerek görevlerine başlayacaklardır. Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada 12 bin 500 adaydan 9 bin 267’sinin güvenlik soruşturmasının tamamlandığı ve geriye kalan adayların güvenlik soruşturmasının devam ettiği ifade edildi.

2018 YILINDA SAĞLIK BAKANLIĞINA 36 BİN PERSONEL ALIMI YAPILACAK

2017 yılının son günlerinde ise Başbakan Binali Yıldırım bir açıklama yaptı ve personel alımı bekleyen adayların yüzünü güldürecek değerlendirmelerde bulundu. Başbakan Binali Yıldırım’ın açıklamalarına göre 2018 yılı içinde kamu kurum ve kuruluşlarına 110 bin memur alımının yapılacak. Ayrıca Başbakan Yıldırım açıklamalarında hangi kurumun ne kadar personel alımı yapacağını da ifade etti. Buna göre Sağlık Bakanlığı 2018 yılı içinde 36 bin personel alımı yapacak. Ancak bu personel alımının ÖSYM KPSS yerleştirmeleri ile yapılıp yapılmayacağı belirtilmedi. 

MERKEZİ YERLEŞTİRME KAPSAMINDA ATAMA İSTENİYOR

Bilindiği gibi Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan KPSS yerleştirmelerinde adaylardan caydırıcı şartlar istenmemekte ve yaş şartı bulunmamaktadır. Kamuya personel alımlarında 35 yaş şartından mağdur olan adaylar aldıkları KPSS puanı ile merkezi yerleştirme kapsamında atanmak istiyorlar. 

KURUCUMUZ SERHAT KARAMAN ADAYLARIN TALEPLERİNİ ALDI

Konu ile ilgili olarak kamupersoneli.net sitemiz kurucusu olan Serhat Karaman’ın sosyal medya hesabı olan ‘https://twitter.com/serhatkaraman06’ adresinde Sağlık Bakanlığında atama isteyen adayların taleplerini toparladık. Bununla beraber adaylardan binlerce talep geldi. Atama bekleyen adayların taleplerini kamupersoneli.net olarak her zaman gündeme getirdik ve bugünkü yazımızda Sağlık Bakanlığında atama bekleyen adayların taleplerini gündeme getiriyoruz.

ORTAÖĞRETİM MEZUNU HEMŞİRELER ATAMA BEKLİYOR

Anestezi mezunlarının yanı sıra hemşireler de Sağlık Bakanlığı için taleplerini belirtiyorlar. Adaylar lise mezunu hemşirelerin son derece mağdur edildiğini atanmak ümidi ile sağlık meslek liselerini tercih ettiklerini ancak atamalarının yapılmadığını ifade ettiler. Bu kapsamda lise mezunu 115 bin hemşire bulunuyor. Sayı bu kadar çok olduğundan dolayı Sağlık Bakanlığından mağdur edilmeyecek KPSS puanı ile normal şartlarda yılda 600 atama sayısının üzerine çıkılması talep ediliyor.

ANESTEZİ MEZUNLARININ TALEPLERİ

Bilindiği gibi Sağlık Bakanlığında son 7 aydır ÖSYM KPSS merkezi atamaları gerçekleştirilmiyor. Bu kapsamda binlerce aday 2018 yılında Sağlık Bakanlığında atama bekliyor. Anestezi bölümü mezunları taleplerini belirttiler. Gelen yorumlara göre 2017 yılında 73 bin anestezi mezunu bulunurken bu sayının yıl sonunda 80 bini bulacağı öngörülüyor. Bununla beraber adaylar yıl içinde anestezi bölümünden hatırı sayılır bir sayıda atama yapılmasını talep ediyorlar.

TIBBİ SEKRETERLERİN TALEPLERİ

Lise mezunu hemşire ve anestezi mezunlarının yanı sıra tıbbi sekreterler de mağduriyet yaşadıklarını belirtiyorlar. Mağdur edilen tıbbi sekreterlere bin önceki alımda 88 kadro verildiği ancak Ön Lisans mezunu olan adaylara 760 kadro verildiği ifade ediliyor. Adaylar tıbbi sekreter kadrosu için adaletli bir alım bekliyorlar. Adaylar yüksek puan aldıklarını ve Sağlık Bakanlığından atama beklediklerini ifade ettiler.

Bir Yorum

  1. Sosyal hizmet mezunları için de alım istiyoruz

  2. Kendimizi parçalıyoruz ACİL TIP TEKNİSYENLERİ OLARAK ATAMA BEKLİYORUZ iş bile bulmamıyoruz yeter.

  3. Allah razı olsun her zaman yanımızdaydınız çok teşekkürler inş sesimiz duyulur

  4. Anestezi Ailesi adına verdiğiniz destek için çok teşekkür ederiz!!

  5. Sağlık bakanlığından biranevvel atama bekliyoruz daha bekleyecek sabrimiz kalmadı! Lisans hemşireler de atama bekliyor

  6. Ratyolojilerden hic bahsedilmiyor onlardan alım yok mu hic bir yerde yazmıyor onlarda biz de sağlık okuduk ünüverside okuduk biz ne olacağız

  7. Bakanim 1000 tane laborant ve veteriner saglik teknikeri alimi olsun lutfen ya

  8. Diş protez teknoloji mezunları atama bekliyor lütfen sesimizi duyurun

  9. Yaşlı bakımının adı bile geçmıyor boşuna okumuş gibiyiz bi de bizler kpss ye hazırlanıp atama beklıyoruz lütfen bizide unutmayın atama istıyoruz

  10. tıbbi laboratuvar teknikleri mezunları atama bekliyor lütfen sesimizi duyurun

  11. Ağız ve diş sağlığı atama bekliyor

  12. Psikologlar olarak biz de atama bekliyiruz. Kaç yıldır alım yapılmadı. Aldığımız puanlar hep bosa gitti.

  13. Sayın bakanım mağdur yaşlı bakım teknikerleri de atamam bekliyor

  14. fizyoterapi teknikerleri mezunları atama bekliyor sesimizi lütfen ilgili yerlere duyurun..

  15. Radyoloji teknikeriyiz farmaloji fizyoloji hastalıklar bilgisi acil tıbbi yardım dersleri aldık ama kanunen hiç bir yerde sağlıkçı sayılmıyoruz o yüzden tek umudumuz sağlık bakanlığının atama yapması

  16. Perfüzyon atamaları hiç yapılmadı sağlık bakanlık tan atama yapmasını bekliyoruz

  17. Perfüzyon Aylesi olarak atama bekliyoruz mağduruz iş bulamıyorum

  18. 100.000 aşkın tibbi sekreter mezunu atama bekliyor

  19. Perfüzyon Aylesi olarak atama bekliyoruz mağduruz iş bulamıyorum

  20. Ağız diş sağlığı olarak atama bekliyoruz lütfen

  21. En azından 20-50 kişilik atama istiyor

  22. 100000 mezunu olan tibbi sekreterlik bolumu sertifika ve taseron un kurbani oldu.yuzde 1 bile alim yok

  23. Binlerce sağlıkçının sesi olduğunuz İçin teşekkürler KAMUPERSONELİ.NET
    Binlerce diyaliz mezunu sağlıkçı atama bekliyor.. artık Sağlık bakanlığı bi atama yapmalı!!!!

  24. Tıbbi laboratuvar teknisyenleri ATAMA BEKLİYORUZ

  25. Sosyal Hizmet mezunları atama bekliyor,son atama boş geçmişti.

  26. EyvAllah sağlıkçıların atama sorununu enazindan siz haber yapıyorsunuz . Ama unutulan bir şey var ki ACİL TIP TEKNİSYENLERİ olarak bizi habere eklememeniz . 80 binden fazla Mezunumuz var . Son alında 98 Att alındı . Yazık günah bize , Siz de bizi hesap etmeyin haber yapmayın zaten , Ona da eyvAllah . en mağdur olan hakkı yenen branslardan biriyiz . 85 üstü puanlara atanamiyoruz . Hakkımız paramediklere veriliyor. Bu yapılacak olan 27 binlik alimda 4 bin paramedik ihtiyacı varsa bin tanesi ATT olsun . Adil branş dağılımı istiyoruz sesimizi duyun ve duyurun lütfen .

  27. Acil tip teknisyenlerinde sesi olun lutfen binlerce acil tip tenisyeni atama bekliyor.

  28. Sanki sadece ebe hemşire att varmış gibi davraniliyor.Diyer bölümler yokmuş gibi davranıliyor.Bizlerde atama bekliyoruz

  29. aci̇l tıp teknisyenleri nerde admin ??? adil olun biraz . sağlık bakanlığı birkaç branşın bakanlığı değil…!

  30. Önlisans TIBBI LABARATUVAR atama istiyoruz adaletli yeter artık!

  31. Odyometri atama bekliyor 6 aydır saglık bakanlığında alım olmadı ne zaman olacak.Sürekli sağlık bakanlığı alım yapacak diye haberler çıkıyor bunlar sadece haberle kalıyor. Sayın bakan icraat ne zaman?

  32. Tıbbi laboratuvar teknikerleri atama bekliyor 42 bin mezun var ya

  33. Yaşlı bakım teknikerleri sesini duyun duyurun lütfen

  34. #YaşlıBakımTeknikerleri
    Mezunumuz var Kadro Yok.
    Bizler Sıfır Kadro değil 5BinAtamaBekliyoruz .

  35. 12.500 kişilik alımda yer verilmeyen sosyal çalışmacılardan da bahsedin lütfen. sosyal hizmet mezunları kadro bekliyor

  36. Geçen atamada sosyal hizmete yer verilmedi.Bari bu atamada kadro açsalar da bizde rahatlasak.Sosyal devlet anlayışıyla hareket etmemiz için sosyal hizmet meslek alanına ihtiyacımız bihayli fazla.İlgililer lütfen bizimde sesimizi duyun.

  37. Çocuklarımız geleceğimiz çocuk gelişimi uzmanlarına kadro verilsin yalvarıyorum

  38. Acil Tıp Teknisyenleri atama istiyoruz.Adil dağılım istiyoruz

  39. Bence çok zor o bölüm resmen bitti.
    Artık kapanması lazım o bölümün.

  40. Diyaliz teknikerleri atama bekliyor iki aylık sertifikasyon alınarak hastaya müdahale edilmemeli sertifikasyon kalksın