Yusuf Güler'den kıdem tazminatı açıklaması

Yusuf Güler'den kıdem tazminatı açıklaması

Hizmet-İş Sendikası Ankara 4 Nolu Şube Başkanı Yusuf Güler, “Kıdem tazminatı ile ilgili kazanılmış hakların kaybedilmesine neden olabilecek bir geri dönüşün asla kabul edilemeyeceğini ifade ediyoruz” dedi.

Hizmet-İş Sendikası Ankara 4 Nolu Şube Başkanı Yusuf Güler, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ’ın yapısal dönüşüm programı içinde açıkladığı Kıdem Tazminatı Reformu konusunda HAK-İŞ Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası olarak, “Kıdem tazminatı ile ilgili kazanılmış hakların kaybedilmesine neden olabilecek bir geri dönüşün asla kabul edilemeyeceğini ifade ediyoruz” dedi.

TÜM İŞÇİLERİMİZ, KIDEM TAZMİNATINDAN YARARLANMASI GEREKİR

Kıdem tazminatının mevcut haliyle bile sorunlar yaşadığını ifade eden  Güler; “Kıdem tazminatının ödemelerinde 30 gün hakkından vazgeçilmemelidir, öte yandan hak kayıplarını önlemek için kıdem tazminatı her türlü fesihte ve istifa da süre aranmadan ödenmelidir. Kıdem tazminatına tüm çalışanların erişimi sağlanmalı, bu erişim önündeki tüm engeller kaldırılmalıdır. Kıdem Tazminatı bugün tüm Dünya’da olduğu gibi Ülkemizde de çalışma yaşamının ayrılmaz bir parçasıdır. Buna bağlı olarak, ilgili yasalarda yapılacak değişiklerle kazanılmış haklara dokunulmadan, tüm işçilerin kıdem tazminatından yararlanması sağlanmalıdır. Unutmamak gerekir ki, Kıdem tazminatı bir yük değil, işçilerin kazanılmış hakkıdır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum