1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Yusuf Aksakal: Atabey CHP'yi parçaladı
Yusuf Aksakal: Atabey CHP'yi parçaladı

Yusuf Aksakal: Atabey CHP'yi parçaladı

Son dönemde art arda yaşanan istifalarla gündeme gelen CHP Gölbaşı İlçe Başkanlığı’na bir çağrı da eski ilçe başkanı Yusuf Aksakal’dan geldi.

A+A-

Son dönemde art arda yaşanan istifalarla gündeme gelen CHP Gölbaşı İlçe Başkanlığı’na bir çağrı da eski ilçe başkanı Yusuf Aksakal’dan geldi.

Aksakal yönetime ve mevcut ilçe başkanı Nuriye Atabey’e kongreye gitme çağrısında bulundu. Yusuf Aksakal, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Türkiye’nin temel taşı olduğunu vurgulayarak partiye yakışanın yapılması gerektiğini ifade etti.

Aksakal “Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye’nin kurucu partisidir, Gölbaşı ve Türkiye için büyük önem arz etmektedir. Ama ne yazık ki geldiğimiz bu noktada bu günlerde Gölbaşı’nda Cumhuriyet Halk Partisi kendi iç kavgalarıyla, iç çekişmeleriyle meşguldür. Bu da hem Cumhuriyet Halk Partisi’ne gönül verenlere hem de Gölbaşı’nda yaşayan 130 bin kişiye büyük bir kötülüktür, büyük bir eziyettir. Buna hiç kimsenin, hiçbirimizin, başta sayın ilçe başkanımızın, Cumhuriyet Halk Partisi’ne gönül vermiş bizlerin ve meclis üyelerinin, delegelerin, hiçbirimizin hakkı yoktur” dedi

“HEPİMİZ SUÇLUYUZ”

Yusuf Aksakal mevcut ilçe başkanı Nuriye Atabey’i eleştirerek parti içinde bölünmeye ve parçalanmaya sebep olduğunu iddia etti.

Aksakal partinin iç karışıklarla gündeme gelmesinde tüm CHP’lilerin sorumluluğu olduğunun altını çizerek herkesin üzerine düşeni yapması konusunda uyarılarda bulundu.

Bir an önce parti içinde toparlanılması gerektiğini söyleyen Yusuf Aksakal “Bir önceki kongrede yüzde 35’lik bir delege oyuyla seçilen ilçe başkanımız ne yazık ki Cumhuriyet Halk Partisi’ni toparlamak yerine daha çok bölmek, parçalamak yoluna gitti. Burada onun rolü çok büyüktür. Onun dışında Cumhuriyet Halk Partisi’ndeki diğer grupların, hepimizin suçu ve günahı vardır. Ama Cumhuriyet Halk Partisi toparlanmadan Gölbaşı toparlanamaz önümüzde bir süreç vardır. 2018 bir seçim yılı olabilir. Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir an önce toparlanıp, iç hesaplaşmasını yapıp bir an önce kongreye gitmesi lazımdır. Kongrede kimlerin iddiası varsa çıkıp toparlayıcı, yapıcı yönetimi oluşturması gerekiyor. Gölbaşı’nda Cumhuriyet Halk Partisi’nin yönetime ihtiyacı vardır” diye konuştu.

“GÖLBAŞI’NDA DEVASA SORUNLAR VARKEN KENDİ İÇ SORUNLARIMIZLA UĞRAŞIYORUZ”

Cumhuriyet Halk Partisi olarak gerek ilçe yönetiminin gerekse belediye meclis üyelerinin üzerine düşeni yeterince yapmadığını ve gerekli muhalefeti yapamadıklarını ileri süren Aksakal “Son zamanlarda belediyede tatsız olaylar yaşandı. Birim müdürleri, başkan yardımcısı, meclis üyeleri kurşunlandı. Bunun üzerine dahi giden bir siyasetçi olmadı. Cumhuriyet Halk Partisi’nin bunların üzerine gitmesi gerekiyordu. Belediye başkanının bunun üzerine gitmesi gerekiyordu. En son yapılan mecliste duyduğum kadarıyla konu gündeme bile gelmemiştir. Cumhuriyet Halk Partisi bunlar için vardır, Cumhuriyet Halk Partisi tüyü bitmemiş yetimin hakkını korumak için vardır. Gölbaşı’nın altyapı sorunu vardır, Gölbaşı’nın Ankara yolunun alta alınması sorunu vardır. Gölbaşı’nın 74 parsel imar sorunu vardır, Örencik imar sorunu vardır. Gölbaşı’nın devasa sorunları varken Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizler iç kavgalarla yürüdüğümüz sürece Gölbaşı’na kötülük yapıyoruz. Bütün Cumhuriyet Halk Partisi fertlerine büyük görev düşüyor. Bir an önce herkes kendine çeki düzen versin” şeklinde konuştu.

“BİR AN ÖNCE KONGREYE GİDİLMELİ”

İl başkanlığına da çağrıda bulunan Aksakal kongre çağrısını yineledi. Yusuf Aksakal “İl başkanlığına çağrıda bulunuyorum, bir an önce olaya müdahil olsun. 16 kişilik yönetim sayısı şu anda 11-12 ye düşmüş, yedekler dahi bitmiş durumdadır. 3’te ikilik bir çoğunluk düşerse yönetim düşmüş oluyor. Yönetim bir kişilik bir baraja düşmüştür. Bu kötülüğü hiç kimse Cumhuriyet Halk Partisi’ne yapmasın. Bir an önce kongreye gidelim. İç kavgalardan, iç hesaplaşmalardan kurtulalım. Cumhuriyet Halk Partisi’nin önünü açalım ondan sonra Gölbaşı’nın önünü açalım, Türkiye’nin önünü açalım” ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

Kaynak: Aktif Haber Gazetesi

Bu haber toplam 2184 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler