Mardin’in Midyat ilçesinde, M Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumunda görevli ceza infaz koroma memurlarına iftar verildi.

Yeni tip koronavirüs hastalığı (Covid-19) tedbirleri nedeniyle bir aydır karantina altında yurtta kalan, infaz ve koruma memurlarına iftar programı düzenlendi.

Kaldıkları yurtta düzenlenen iftar programı, bir anlamda personele moral olurken, sosyal mesafe kurallarına uyuldu.

Midyat Cumhuriyet Başsavcısı Zeynel Abidin Akkiraz, burada yaptığı konuşmada, koronavirüs salgın hastalık sebebi ile ülkemizin zor bir süreçten geçtiğini söyledi.

Başsavcı Akkiraz,“Bir ayı aşkın bir süredir ailelerinizden uzakta ve özveriyle görev yapıyorsunuz. Bu süreç içerisinde Cezaevi çalışanları olarak sizlere büyük bir görev düştü. Midyat M Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi olarak bu süreçte büyük bir imtihan geçiyoruz. Bugüne kadar gerek hükümlü ve tutuklular gerekse personeller arasında herhangi bir hastalığa rastlanılmadı. İnşallah bir an önce bu koronavirüs salgın hastalık beladan bir an önce kurtuluruz.” Dedi.

Başsavcı Akkiraz, iftarın ardından, infaz koruma memurlarının sorunları dinleyerek görüş alışverişinde bulundu.

Cezaevi Müdürü Mikayil Mahmat ise bu süreçte kendilerini yalnız bırakmayan Midyat Cumhuriyet Başsavcısı Zeynel Abidin Akkiraz’a, Adalet Komisyonu başkanı Ahmet Ataş’a ve Cezaevi Savcısı Gürol Yıldız a teşekkürlerini iletti.

Yurtta verilen iftar yemeğine, Midyat Ağır Ceza reisi ve Adalet Komisyon Başkanı Ahmet Ataş, Cezaevi Savcısı Gürol Yıldız, Savcılar, hâkimler ile karantina altında olan infaz ve koruma memurları katıldı.