Yurtdışında hayatını kaybedenler vatandaş değil mi?

Yurtdışında hayatını kaybedenler vatandaş değil mi?

Nürnberg Metropol Bölgesi Türk Toplumu (tgmn) Başkanı Bülent Bayraktar, yurtdışında koronavirüse yenik düşerek hayatını kaybeden yurttaşların kayda alınmayışını eleştirdi.

Nürnberg Metropol Bölgesi Türk Toplumu (tgmn) Başkanı Bülent Bayraktar, Koronovirüs ile ilgili İstatistik bilgiler yayınlanıken dikkat edilmesi gerekenler konusunda uyarı mektubu hazırlayarak, Cumhubaşkanı, Sağlık Bakanı ve Dışişleri Bakanı,Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı,Berlin Büyükelçiliği,Nürnberg Başkonsolosluğu'na mail yolu ile ve CİMER' ile diğer bazı kurumlarada faks yoluyla gönderdi.

Başkan Bayraktar'ın “Resmi Paylaşımlardaki Hassasiyet/ Aidiyet” konulu yazılı açıklaması:

"Sayın Cumhurbaşkanım, sayın Sağlık Bakanım, sayın Dışişleri Bakanım,Koronavirüsü hepimizi zor günlerden geçiriyor.

Bu günlerde mükemmel bir iş çıkartan devlet büyüklerime, sağlık ve kamu personeline, tüm katkı sağlayan vatandaşlara sonsuz teşekkür ederim.

Yurtdışında yaşayan 6,5 milyonu aşkın vatandaşımız bulunmaktadır (Kaynak: T.C. Dışişleri Bakanlığı). “83 milyon bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız." derken, bu rakamlara yurtdışında yaşayan Türk vatandaşları da dahil edilmektedir ki, bundan büyük memnuniyet duymaktayım. Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşların gözü ve kalbi hep anavatanda. Bir şehidimiz, bir doğa felaketi olunca, Türkiye'dekiler kadar üzüntü duyurlar.

Hassas günlerde istatistik bilgileri verirken detaylara biraz daha dikkat etmeniz.Koronavirüs ile verilen bilgilerde coğrafi sınırları belirtmek, yanlış anlaşılmaların önünü keseceğini belirten Bayraktar, Sağlık Bakanımızın paylaşımlarında istatistik bilgi ve rakamların Türkiye sınırları için olduğunu belirtmesini istirham ediyorum' dedi.

Bayraktar ''7 hastamızı kaybettik' gibi duygusal paylaşımlarda yurt dışında yaşayanların aklına şu soru geliyor: Fransa'da, İngiltere'de ölen vatandaşımız sizin kaybınız değil mi? Türkiye'de 7 hastamızı kaybettik' paylaşımı bu yanlış anlamanın önünü kesebileceğini belirtti.

Bayraktar ''Türkiye'nin can kaybı' yerine 'Türkiye'de can kaybı' daha doğru bir yaklaşım olacaktır. Dışişleri Bakanımızın dünkü konuyla ilgili detaylı paylaşımı için teşekkür ederim''dedi. Aileler ile ilgilenip, talepleri doğrultusunda defin işlerinde yardımcı olunması da takdire şayan. Aidiyet konusu çok hassas bir konu.En kısa zamanda bu zorlu günleri birlikte aşmak dileğiyle.Nürnberg'den sevgi ve saygılarımla."

YURTHABER - İLHAN BABA