Kdz. Ereğli'de cenazeden dönenlerin içinde bulunduğu bir midibüsün devrilmesi sonucu hayatını kaybeden 9 ki̇şi̇nin cenazesi Ereğli’deki köylerde toprağa verildi.





Erdem Aktan (43) yönetimindeki 34 FK 5259 plakalı midibüsün şarampole devrilmesi sonucu yaşamını yitiren 10 kişinin cenazesi, Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi'nde otopsilerinin ardından ilçe merkezindeki Sefa Camisi morguna getirildi. Cenazeler, yakınları tarafından buradan alınarak Ormanlı beldesine bağlı Esenköy köyüne getirildi.




Bu arada kazada yaşamını yitiren Şaban Turhan'ın cenazesi ise yakınları tarafındanİstanbul'a götürüldü. Turhan'ın cenazesinin, İstanbul'da toprağa verileceği öğrenildi.



Kazada yaşamını yitiren 9 kişinin cenazesi ise Esenköy köyü meydanında kılınan cenaze namazının ardından 7'si aynı köyde 2'si de Yunuslu ve Viladağ köylerinde toprağa verildi.



Cenaze törenine, Zonguldak Valisi Ali Kaban, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Erol Kaya, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Faruk Çaturoğlu ve Özcan Ulupınar, Kdz. Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra vatandaşlar katıldı.



Bu arada bazı cenaze yakınlarının sinir krizi geçirdiği, gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.



- Olay

22 Nisan 2017 günü akşam üstünde Ereğli’de  cenazeden dönenlerin bulunduğu ve  Erdem Aktan (43) yönetimindeki 34 FK 5259 plakalı midibüs, yaklaşık 30 metrelik şarampole devrilmişti. Bu kazada; Bilal, İsmail, Rabiye, Zekiye ve Naciye Aydın, Mustafa Uludağ, Kadriye, Şaban ve Şevket Turhan ile Aygül Afacan hayatını kaybetmiş, 18 kişi de yaralanmıştı. Midibüstekilerin Ereğli’nin Ormanlı beldesinde bir yakınlarının cenazesine katıldıkları ve İstanbul'a dönüş yolunda oldukları öğrenilmişti.

Midibüse çarparak şarampole devrilmesine neden olduğu öne sürülen kamyonetin sürücüsü de gözaltına alındı.

 





KDZ. EREĞLİ BELEDİYESİ EKİPLERİ ESENKÖY'DE ŞEMSİYELER AÇIP MASALARI DA YANYANA DİZEREK CENAZE TÖRENİNİN YAPILMASI İÇİN AKŞAMDAN BU YANA ALARM DURUMUNDA.






Ereğli Devlet Hastanesi'nde otopsileri tamamlanarak Sefa Camisine getirilen cenazeler buradan toplu halde Esenköy'e gönderildi. Köyde 15 santimetre kar olması şaşkınlık yarattı. 



23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK ÇOCUK BAYRAMI'NDA SADECE ESENKÖY'DE DEĞİL, YURDUMUZDA BÜYÜK ACI YARATAN TRAFİK KAZASI SONRASINDA, BİR GÜN ÖNCE CENAZE TÖRENİNE GELİP İSTANBUL'A DÖNMEK İSTEYENLERİN CENAZESİ GELDİ BU KEZ KÖYLERİNE.






(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)